Feyenoord naar halve finale na winst tegen Fortuna

23 januari 2019 22:41

Feyenoord blijft zicht houden op een prijs. In De Kuip werd Fortuna Sittard met 4-1 verslagen. Robin van Persie maakte twee doelpunten, waarvan één strafschop. Sven van Beek wist ook te scoren, terwijl Steven Berghuis ook een penalty wist te benutten.

Feyenoord begon wederom niet goed aan de wedstrijd. De eerste twee kansen waren ook voor Fortuna Sittard, maar dankzij twee uitstekende reddingen van Kenneth Vermeer bleef het doel schoon.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam steeds beter in de wedstrijd en was via Calvin Verdonk en Nicolai Jørgensen ook al gevaarlijk. Dankzij Robin van Persie kwam Feyenoord ook op voorsprong. Hij schoot een voorzet van Jeremiah St. Juste binnen.

Voor rust kon Feyenoord de marge al verdubbelen, maar Sam Larsson en St. Juste kregen de bal niet in het doel en na rust schoot Jørgensen op de paal en zag Steven Berghuis zijn inzet gekeerd worden door doelman Koselev.

Vanuit het niets was het echter opeens gelijk toen Jan-Arie van der Heijden simpel uitgekapt werd en Novakovich wist te scoren. Het duurde echter niet lang voordat Feyenoord weer op voorsprong kwam. Scheidsrechter Gözübüyük legde de bal op de stip vanwege hands van Heerings en Van Persie schoot zijn tweede treffer binnen.

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd vervolgens beslist toen Sven van Beek uit een corner van Larsson raak wist te kopen. In blessuretijd kreeg Feyenoord nogmaals een strafschop, omdat Larsson onderuit werd gehaald. Omdat Van Persie al gewisseld was, ging Berghuis achter de bal staan en hij schoot de eindstand onberispelijk op het scorebord.