Transparent
Inloggen
Sluiten

Kans op revanche in de TOTO KNVB Beker

22 januari 2019 11:41

Woensdag staat voor Feyenoord de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op het programma. Fortuna Sittard is dan om 20.45 uur de tegenstander in De Kuip. Gezien de enorme achterstand in de competitie lijkt het de enige manier voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst om nog iets van het seizoen te kunnen maken.

Eerder dit seizoen stonden beide ploegen voor de competitie al tegenover elkaar. Fortuna wist toen verrassend met 0-2 te winnen in Rotterdam.

Het wordt niet de eerste keer dat beide ploegen in Rotterdam tegenover elkaar staan in de beker. In het seizoen 1979-1980 was Feyenoord met 3-2 te sterk voor de Limburgers, mede dankzij twee benutte strafschoppen van Pétur Pétursson. Feyenoord zou uiteindelijk in dat seizoen ook de beker winnen door in de finale Ajax te verslaan.

De laatste keer dat beide ploegen voor de beker tegen elkaar speelden in Rotterdam was in het seizoen 1983-1984. Zowel Feyenoord als Fortuna Sittard wist de finale te halen en deze werd gespeeld in De Kuip. Uiteindelijk zou Peter Houtman het enige doelpunt van de wedstrijd maken, waardoor de beker ook nu naar Feyenoord ging.




Tags

fortuna knvb kuip revanche bronckhorst houtman petur petursson

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki