Feyenoord stelt zwaar teleur en verliest in Zwolle

19 januari 2019 21:38

Feyenoord is met een valse start begonnen aan de tweede seizoenshelft. Op het kunstgras in Zwolle werd met 3-1 van PEC verloren. Een uitslag die volkomen terecht was, omdat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de hele wedstrijd een zeer zwakke indruk maakte. Robin van Persie maakte met een schitterende vrije trap het enige doelpunt van Feyenoord.

Vanaf de eerste minuut ging de wedstrijd alle kanten op. Beide teams kregen voldoende kansen om de score te openen. Steven Berghuis was in de beginfase het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn inzet kon nog net van de lijn worden gered.

Halverwege de eerste helft leek PEC opeens dé uitgelezen kans te krijgen om te scoren toen Pol van Boekel floot voor een strafschop na een vermeende overtreding van Justin Bijlow. Op de beelden was echter duidelijk te zien dat er helemaal geen contact was geweest, waardoor de VAR ingreep en die beslissing werd teruggedraaid.

Een paar minuten later was het alsnog raak toen vanuit een vrije trap Bram van Polen de bal achter Bijlow kopte. Die voorsprong bleef niet lang staan, want nog geen vijf minuten later zorgde Robin van Persie met een fantastische vrije trap voor de gelijkmaker. De thuisploeg leek vervolgens de rust nog op te kunnen zoeken met een voorsprong toen Thy alleen door kon op Bijlow. In plaats van zelf te schieten, gaf hij de bal opzij richting Van Crooij, waardoor Jeremiah St. Juste er nog net tussen kon komen.

Na rust leek er opeens een compleet ander Feyenoord op het veld te staan. De ploeg maakte een heel zwakke indruk en zat er defensief heel vaak naast. Al snel kwam Zwolle verdiend op voorsprong, al gebeurde dat ook met het nodige geluk omdat de bal door Jan-Arie van der Heijden van richting werd veranderd en Bijlow daarom de bal niet meer kon keren. De doelman raakte zelfs geblesseerd bij zijn poging om de bal nog te keren, waardoor Kenneth Vermeer in de ploeg kwam.

Zwolle bleef de hele tweede helft de betere ploeg, al was Feyenoord met een schot van Sam Larsson dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot ging via de voeten van doelman Van der Hart tegen de paal. Het leek alleen wachten tot Zwolle meer doelpunten maakte en uiteindelijk viel een kwartier voor tijd de 3-1 toen Van Beek zich liet aftroeven in de lucht en Namli alleen door kon richting Vermeer.

In blessuretijd leek Feyenoord toch nog de aansluitingstreffer te maken na een schot van Jeremiah St. Juste, maar uit de herhaling bleek dat Jens Toornstra de bal nog raakte en hij daarbij buitenspel stond. Een paar minuten daarvoor was bovendien ook nog Van der Heijden uitgevallen, waardoor Feyenoord wederom op kunstgras meerdere spelers kwijt raakte door blessures.