Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Ik wil gewoon nog een paar maanden echt genieten van het voetbal'

9 januari 2019 19:02 - Voetbal International

In gesprek met Voetbal International laat Robin van Persie weten volop te willen genieten van zijn laatste maanden als profvoetballer. "Ik ben terug naar Feyenoord gekomen voor het plezier. Bij Fenerbahçe was ik dat kwijtgeraakt en in Rotterdam heb ik 't weer gevonden", aldus Van Persie. "Ik wil nu gewoon nog een aantal goede wedstrijden spelen en het liefste de beker winnen. Dat zou perfect zijn, maar dan nog kijk ik met een goed gevoel terug op mijn loopbaan, hoor."

Een afscheidswedstrijd bij Feyenoord of Oranje hoeft voor de aanvaller niet. "Het voelt zo geforceerd, hè. Ik heb in mijn carrière genoeg in de belangstelling gestaan", zo geeft hij aan. "Ik wil gewoon nog een paar maanden echt genieten van het voetbal. Ik ben fit, uitgerust en er klaar voor."

Wat hij na dit seizoen gaat doen, weet de aanvoerder van Feyenoord nog niet. "In ieder geval even wat afstand nemen, genieten van mijn gezin, dingen doen die voorheen niet konden, zoals andere sporten beoefenen", zegt hij daarover. "Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik ben gelukkig dat ik mijn afscheid op deze manier kan regisseren."

Van Persie gaat verder: "Wat ik heb bereikt, had ik vroeger niet durven dromen, WK-finale in Zuid-Afrika, derde plek in Brazilië, Feyenoord, Arsenal, Manchester United, Fenerbahçe.. Ik heb jarenlang in een geweldige bubbel geleefd, maar straks is het tijd voor een nieuw leven waarvan ik ook nog niet weet wat het me precies gaat brengen. Ik ben er wel heel nieuwsgierig naar, maar niet voordat ik op een goede manier heb afgesloten bij Feyenoord."

Meer op Voetbal International




Tags

persie fenerbahce afrika afscheidswedstrijd arsenal beoefenen bubbel geforceerd geleefd kwijtgeraakt nieuwsgierig oranje profvoetballer regisseren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
12 mei afscheidswedstrijd....
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.317 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes minteh praag religie rvc slot sobat stengs sugawara timber ueda vertekent volkslied wieffer willykment woerts yoda zerrouki