Transparent
Inloggen
Sluiten

Sam Larsson: 'Je mag niet tevreden zijn, ondanks twee prijzen die toch ook tellen'

2 januari 2019 13:32 - Voetbal International

In een interview met Voetbal International geeft Sam Larsson aan dat hij persoonlijk met een dubbel gevoel terugkijkt naar 2018. "Ik heb een goede periode gehad vorig seizoen na de winterstop, tot ik geblesseerd raakte aan mijn hamstring", aldus Larsson. "Daardoor miste ik de kans mee te gaan naar het WK in Zweden, ik werd niet geselecteerd voor de groep van dertig spelers. Daarna volgde een moeizame start aan het seizoen bij Feyenoord, gevolgd door een redelijk tot goed einde, persoonlijk gezien dan."

Ook de prestaties van het hele team zorgt voor een dubbel gevoel. "We hebben de KNVB-beker gewonnen en de Johan Cruijff Schaal. Twee van de drie prijzen die je kunt winnen. Neem je dat als maatstaf, was het een geweldig jaar, alleen is het wel zo dat we niet dichter bij PSV en Ajax zijn gekomen", zo geeft hij aan. "Die twee teams staan ver voor ons op de ranglijst. En in Europa werden we te vroeg en onnodig uitgeschakeld. Kijk je daarnaar, dan is het niet goed. Ik vind het lastig. Je mag niet tevreden zijn, ondanks twee prijzen die toch ook tellen."

De Zweed wil de kritiek die hij afgelopen jaar te verduren kreeg wel nuanceren. "In voetbal wordt alles opgeblazen. Ik was niet zo slecht als iedereen deed voorkomen en misschien speel ik de laatste weken ook wel niet zo goed als men doet geloven", zegt hij daarover. "Ik weet dat ik nog veel beter kan. Het grote verschil is alleen het gevoel dat ik zelf heb. Ik voel me goed en vrij, dat heb ik wel nodig om te kunnen presteren. Zoiets noemen ze vorm. Iemand heeft ooit gezegd dat vorm als een vogel in de lucht is. Ongrijpbaar. Diegene heeft gelijk."

Meer op Voetbal International


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws