Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord blameert zich en verliest in eigen huis van Fortuna Sittard

16 december 2018 18:37

Feyenoord heeft zichzelf in de laatste thuiswedstrijd voor de competitie in 2018 een hele slechte dienst bewezen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst verloor in De Kuip met 0-2 van promovendus Fortuna Sittard. Feyenoord ziet daardoor PSV en Ajax uitlopen in de competitie, omdat beide ploegen dit weekend ruim wisten te winnen.

De eerste minuten in de wedstrijd waren uitstekend van Feyenoord en daarin kreeg het via Sam Larsson een grote kans. Daarna ging het niveau hard omlaag en kwam Fortuna Sittard steeds beter in de wedstrijd. De Limburgers zouden voor rust zelfs de grootste mogelijkheden krijgen, maar omdat Fortuna aanvallend de foute keuzes maakte, ontsnapte Feyenoord een paar keer.

Vlak na rust kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst alsnog op achterstand. Opnieuw werd er slordig balverlies geleden, waardoor Fortuna kon counteren. Andrija Novakovich kon eenvoudig Tyrell Malacia uitspelen, omdat de linksback onnodig een sliding inzette. De spits gaf de bal terug op de mee opgekomen Lars Hutten en hij zorgde voor de 0-1.

Feyenoord probeerde meer druk te zetten op het doel van Fortuna en kreeg via Sam Larsson, Steven Berghuis en Dylan Vente de mogelijkheid om gelijk te maken. De aanvallers kregen de bal echter niet in het doel.

Van Bronckhorst greep al vrij vroeg in en bracht met Robin van Persie een extra aanvaller. Hij verving verdediger Jan-Arie van der Heijden, waardoor er achterin meer ruimte werd weggegeven.

Feyenoord wist maar nauwelijks door de Limburgse muur te komen. De paar momenten dat het lukte was het te onzorgvuldig voor het doel, waardoor er eigenlijk geen kans voor het doel van Fortuna te noteren was.

In blessuretijd volgde de genadeklap toen Fortuna opnieuw een counter opzette en Ahmed El Messaoudi de 0-2 kon binnen schieten. Daardoor kwam voor Feyenoord een einde aan een serie van vijf competitie overwinningen op rij en zag het PSV en Ajax verder uitlopen op de ranglijst.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws