Transparent
Inloggen
Sluiten

Directie Feyenoord: 'Brief Ajax lijkt vooral voor de bühne'

12 december 2018 15:01 - Algemeen Dagblad

In een reactie aan het Algemeen Dagblad heeft Feyenoord gereageerd op de brief die het ontvangen heeft van Ajax. De Amsterdammers eisen de kaarten voor het uitvak op tijdens de Klassieker. "Deze gesprekken, zo is eind oktober ook gemeld, werden vorig jaar ook al weer opgestart, maar zijn weer ‘on hold’ gezet na ongeregeldheden tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax", zo geeft de club aan. "Dat Ajax hier nu dan weer een brief over stuurt, lijkt dan ook vooral voor de bühne, wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen."

De insteek van de gesprekken blijft om uitsupporters in de Klassieker te hebben vanaf het seizoen 2019-2020. "Want voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt, vindt Feyenoord, ook voor de Klassieker, maar zoals aangegeven wel onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden", aldus Feyenoord. "En bovendien met gezonde rivaliteit, zonder dat er sprake is van onacceptabel gedrag en uitingen. Op dit moment is er nog geen gezamenlijk plan waarmee min of meer gegarandeerd is dat het ook zo kan verlopen."

Meer op Algemeen Dagblad


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Natuurlijk horen uit supporters bij iedere wedstrijd aanwezig te zijn.
Maar in dit geval scheelt het feyenoord veel thuis supporters. Meestal zitten deze in vak GG. Bij Risico wedstrijden worden vaak vakken er naast leeg gehouden als buffer vak.Het zij 1 of 2. In het ergste geval bij Ajax, ook het vak er onder, vak G. Dat zijn er dan heel veel plaatsen die niet verkocht kunnen worden. Gebruik het seizoen 2019-2020 als pilot.
Als het dan mis gaat bij Feyenoord - Ajax, moet het definitief over en uit zijn.
7 maanden geleden
Dit zou competitievervalsing zijn, want bij de heenwedstrijd in Amsterdam waren ook geen Feyenoord-supporters. Volstrekt onaanvaardbaar dus!
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad nu lopen janken nu nog ze naar ons moeten hadden ze moeten doen toen wij naar dat riool moesten

Laatste nieuws