Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord slaat dubbelslag

10 december 2018 10:50

Beste Feyenoord-vrienden,

Qua wedstrijdresultaten lijkt Feyenoord ontketend. FC Groningen, PSV, VVV Venlo en FC Emmen werden alle vier aan de kant geschoven. Tegen Groningen ging dat nog uiterst moeizaam in een bar slechte wedstrijd, maar tegen PSV (tot het uitvallen van Jorgensen) en VVV Venlo schudde Feyenoord alle statische stroefheid van zich af en toonde onomstotelijk aan wel degelijk prima te kunnen voetballen. En na een nogal stugge eerste helft werd het Drentse Emmen uiteindelijk ook sportief de nek omgedraaid. Zowel tegen VVV en Emmen dus 4-1. Een glaszuivere cijfermatige dubbelslag.
Afgelopen donderdag moest ik mij losmaken van een driedaagse sessie met het Ledenparlement FNV, waarin ik namens de post-actieven zitting heb om de pensioenbelangen van ALLE generaties te behartigen. Dus ook die van mijn beide zonen en enige kleinkind Emma, mijn tweedegraads oogappel. Van mijn treinreis vanaf het hotel in Breukelen naar De Kuip hoefde ik drie dagen geleden zeker geen spijt te hebben.

Feyenoord speelde een prima partij. De Venlonaren kwamen niet verder dan reactievoetbal, uitsluitend op de verdediging leunend en trachtend het veel sterkere Feyenoord zo veel mogelijk in de weg te lopen. Dat ging geruime tijd goed, tot Vilhena vanuit een buitengewoon moeilijke hoek schitterend raak schoot door de wankelende benen van Unnerstal. Deze uitstekende Duitse keeper speelde ons dierbare Feyenoord vorig seizoen danig parten bij de schrale oogst van 1 punt uit twee wedstrijden, maar moest donderdagavond toch nadrukkelijk capituleren voor de herboren aanvalskracht van Feyenoord. De prestatie van alle Feyenoorders was minstens ruim voldoende, er waren geen zwakke schakels.

Zondagmiddag wachtte dus de tweede klus binnen 3 dagen en de derde binnen een week, FC Emmen uit, dat zou best wel eens lastig kunnen worden. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat Feyenoord onderuit zou gaan tegen een debuterende Eredivisionist. En in de eerste helft leek het ook best wel problematisch te kunnen gaan worden. Feyenoord had weliswaar verreweg het meeste balbezit en ook kansen, maar Emmen kwam ook enkele keren dreigend door de Rotterdamse linies gecombineerd. Doelman Bijlo moest enkele malen resoluut ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Bij de rust was er nog sprake van de brilstand (0-0), maar na de thee sloeg Feyenoord resoluut toe. De positie van de derde plaats is hiermee nog meer verstevigd. Feyenoord moet wel heel erg zijn best doen om die derde plaats nog te verkwanselen. Dat gaat normaliter niet meer gebeuren.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Klopt, moet inderdaad Bijlow zijn. Dank voor de correctie. Columnist

Laatste nieuws