Feyenoord boekt na rust ruime overwinning tegen FC Emmen

9 december 2018 13:02

Feyenoord heeft in de Eredivisie de 5e competitiezege op rij weten te boeken. Tegen FC Emmen werd met 1-4 gewonnen. Na een 0-0 ruststand kwamen in de tweede helft Jan-Arie van der Heijden, Steven Berghuis, Orkun Kökcü en Tonny Vilhena tot scoren. Berghuis miste bij 0-1 nog een strafschop.

Feyenoord begon niet goed aan het duel. FC Emmen bleef makkelijk overeind en kreeg zelf ook de eerste grote kans van de wedstrijd. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en kreeg vervolgens enkele opgelegde kansen om de score te openen. Keer op keer zat doelman Kjeld Scherpen echter in de weg en Jens Toornstra had pech dat hij de paal raakte.

De rust zou worden bereikt met een 0-0 stand. Ongeschonden haalde Feyenoord de rust niet. Vanwege blessures moesten Jeremiah St. Juste en Jens Toornsta in de eerste helft al gewisseld worden. Bart Nieuwkoop viel in als rechtsback, terwijl Orkun Kökcü zijn competitiedebuut voor Feyenoord mocht maken.

Na rust ging Feyenoord direct op zoek naar de openingstreffer en die zou na ruim een uur spelen eindelijk volgen. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Steven Berghuis. Het schot van de aanvaller werd via Jan-Arie van der Heijden van richting veranderd, waardoor doelman Scherpen kansloos was en de voorsprong voor Feyenoord een feit was.

Een paar minuten later kreeg Berghuis de ideale mogelijkheid om de score uit te breiden toen Tonny Vilhena in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De penalty van de aanvaller werd echter gemist. Niet veel later was het alsnog raak voor Berghuis toen een voorzet van Kökcu voor zijn voeten kwam en hij met een knappe actie de verdediger omspeelde. Met een dito schot zorgde hij daarmee voor de 0-2.

Nog geen minuut later kwam echter de aansluitingstreffer van FC Emmen toen een vrije trap van Anco Jansen door niemand werd aangeraakt en zo in het doel belandde. Waar bij de 0-2 Kökcü de assist verzorgde op Berghuis was dit na 77 minuten spelen precies andersom. Met een mooie actie kapte Berghuis zijn directe tegenstander uit en de debutant kon de pass van Berghuis vervolgens eenvoudig binnen schieten, waardoor de marge weer op twee stond.

De marge zou in de laatste minuut zelfs op drie komen toen Vilhena opnieuw onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De middenvelder ging nu zelf achter de bal staan en schoot de 1-4 in de linkerhoek. Feyenoord kon op die manier een uitstekende week met overwinningen op PSV en VVV Venlo in stijl afsluiten.