Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Ik ben blij dat we de wedstrijd tegen PSV een goed vervolg hebben gegeven'

6 december 2018 23:07

Robin van Persie kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag hoe hij als aanvoerder de ploeg op scherp heeft gezet na de overwinning tegen PSV. "We hebben het er wel over gehad. Als je zo'n goede wedstrijd speelt als tegen PSV en je verliest dan nu punten, dan is dat eigenlijk niet heel veel meer waard. Ik ben daarom opgelucht", aldus Van Persie. "Als we dan punten zouden verliezen, zou het een smet zijn op de wedstrijd tegen PSV. Dat is zonde, want we speelden toen de eerste helft zo'n fantastisch voetbal. Dan speel je PSV helemaal weg. Van dat oogpunt ben ik blij dat we het een goed vervolg hebben kunnen geven."

Helemaal perfect was de wedstrijd tegen VVV niet. "We hebben goed gespeeld. Af en toe wat slordig, maar dat kwam ook door het tempo wat we handhaafden. We wilden een hoog tempo houden. VVV zakte extreem in en dan wordt het lastig", zo gaf hij aan. "Dan moet je forceren en creëren. Dat probeerden we en dat ging af en toe fout. Tony maakte een goede goal en Sam is on fire nu. Hij maakt lekker zijn acties en gooit ook trucjes er af en toe uit."

Van Persie merkt dat door de goal tegen PSV Larsson nu beter in zijn vel zit. "Dat is gewoon een bepaalde flow. Als je daar in zit, wil je daar zo lang mogelijk in blijven", zei hij daarover. "Het is een constante struggle met jezelf als voetballer. Je wil die flow constant hebben, maar soms is die er en dan is die plotseling weer weg en daarna is hij weer terug. Dat is constant zoeken daar naar en Sam heeft hem nu gelukkig te pakken."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws