Transparent
Inloggen
Sluiten

Topper tegen PSV een prooi voor Feyenoord

2 december 2018 13:05

Feyenoord heeft de topper tegen PSV winnend af weten te sluiten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was met 2-1 te sterk voor de koploper. Nicolai Jørgensen en Sam Larsson zorgden voor de Rotterdamse doelpunten.

Feyenoord was direct vanaf het fluitsignaal de baas op het veld. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was gretig in de duels en overklaste de koploper volledig. Tot heel grote kansen leidde dat nog niet, maar onder aanvoering van het publiek werd wel het signaal afgegeven dat er in Rotterdam niets te halen viel.

Uiteindelijk zou het nog bijna een half uur duren voordat de volkomen terechte voorsprong zou volgen. Feyenoord schakelde razendsnel na een corner van PSV en uiteindelijk belandde de bal bij Nicolai Jorgensen na een uitstekende pass. De Deen aarzelde geen moment en schoot van buiten het strafschopgebied schitterend de 1-0 via de binnenkant van de paal binnen.

Een paar minuten later werd het zelfs 2-0 toen Jeremiah St. Juste goed druk zette en de bal veroverde. Hij gaf de bal mee aan Sam Larsson en de vleugelaanvaller zorgde met een schitterend afstandsschot in de bovenhoek voor een ruimere voorsprong. Feyenoord had zelfs de rust in kunnen gaan met een 3-0 stand, maar een nieuwe poging van Jorgensen werd over geschoten.

Na rust liet Feyenoord de teugels iets meer vieren, waardoor PSV meer kon aandringen. Tot echt grote kansen leidde dat aanvankelijk nog niet, maar uiteindelijk volgde met nog ruim een kwartier te spelen de 2-1 toen Bergwijn door de benen van Justin Bijlow schoot.

De Eindhovenaren probeerden vervolgens op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het wist nauwelijks iets te creëren door de hechte defensie van Feyenoord. Op de paar momenten dat een gaatje wel werd gevonden, stond Bijlow zijn mannetje waardoor Feyenoord uiteindelijk een volkomen terechte overwinning wist binnen te slepen.




Discussieer mee op de forums


Tags

topper bijlow bronckhorst jorgensen larsson prooi aandringen aanvoering aarzelde afgegeven bergwijn binnenkant bovenhoek fluitsignaal gaatje jeremiah juste poging ruimere schakelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Da's ook best wennen, gewoon 45 minuten zitten te genieten.
+3/-0

5 jaar geleden
Prachtig! Blijft bizar het verschil oa qua inzet met groningen.....
+3/-0

5 jaar geleden
Echt weer genieten met dit Feyenoord, wat geeft dat weer een heerlijk gevoel.Nu maar hopen dat de blessures van Jorgensen en Clasie mee vallen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Hamstring Nicolai dus speelt dit kalenderjaar niet meer
+1/-0

5 jaar geleden
Dit was enorm genieten maar de vraag blijft waarom we dit niet elke week zien.
+2/-0

5 jaar geleden
Was geweldig gisteren. Zo moet het iedere week. Dan kunnen ze nog heel ver komen.
Overigens 020 was gisteren de grote winnaar. Als dank hebben ze een doos gebak naar de Feyenoord selectie gestuurd.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.329 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit jong kompas kraaij kroes middenveldert minteh praag religie rvc slot sobat stengs timber ueda wieffer willykment woerts yoda zerrouki