Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Heel blij met de drie punten, maar het voetbal was niet goed'

25 november 2018 17:43

Giovanni van Bronckhorst was in gesprek met Fox Sports niet te spreken over de wedstrijd van zijn ploeg. "Nee, helemaal niet. Ik denk alleen de eerste twintig minuten", aldus de trainer van Feyenoord. "We starten goed en komen ook verdiend op voorsprong. In die fase hadden we de wedstrijd al kunnen beslissen met het aantal kansen dat je creëert. Daarna is matig. Heel blij met de drie punten, maar het voetbal na die eerste twintig minuten was niet goed."

Van Bronckhorst had geen goede verklaring waarom het na twintig minuten minder werd. "Dat is altijd moeilijk in het voetbal. Je start eigenlijk heel goed. De manier zoals je wil en de manier zoals we de laatste weken hebben gespeeld", zo gaf hij aan. "Dat geeft vertrouwen. Je creëert kans na kans. Maar dan wordt het minder. In de keuzes, in de veldbezetting. Dan kom je moeilijk aan voetballen toe. Dat hebben we de tweede helft ook gehad. Ik denk onnodig, maar de tweede helft was heel matig."

De trainer was niet tevreden met het spel van Nicolai Jørgensen. "Ik vond dat hem niet goed in de wedstrijd zitten. Heel veel balverlies als aanspeelpunt in de eerste helft", zei hij daarover. "Hij voelde zich ook niet al te best. We hebben het even aangekeken in de tweede helft, maar daarna hebben we hem er af gehaald."

Om tegen PSV een resultaat te kunnen halen, zal het bij Feyenoord beter worden. "Op basis van de eerste twintig minuten, dat is de manier zoals we volgende week moeten spelen. Maar niet het vervolg daarvan", aldus Van Bronckhorst. "Dan krijg je het volgende week heel moeilijk tegen PSV. We zullen negentig minuten ons niveau moeten halen, anders wordt het geen resultaat."




Tags

bronckhorst aanspeelpunt balverlies fox veldbezetting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda