Transparent
Inloggen
Sluiten

Eljero Elia: 'Ik wil terug naar Feyenoord om daar wéér kampioen te worden'

14 november 2018 10:52 - Voetbal International

In een uitgebreid interview met Voetbal International deze week geeft Eljero Elia aan hopen nog een keer terug te keren bij Feyenoord. "Nu wil ik kampioen worden met Basaksehir en dan terug naar Feyenoord om het daar ook wéér te worden en Nederland nog een keer de echte Eljero Elia te laten zien", aldus de vleugelaanvaller.

Elia vindt nog altijd dat hij de juiste keuze maakte door in 2015 naar Feyenoord te komen. "Ik heb altijd geweten dat het dé club was die het best bij me zou passen. Daarom ben ik ook gegaan, helemaal uit mezelf. Ik zat met mijn toenmalige zaakwaarnemer Rodger Linse te praten, mocht weg bij Werder Bremen en er was veel interesse: Saoedi-Arabië, QPR, ik kon goed gaan verdienen", zo geeft hij aan. "Op een gegeven moment werd het stil en zei ik: Bel Feyenoord maar. Rodger vroeg of ik gek was geworden. “Elly, wat moet je in Nederland?” Maar mijn besluit stond vast."

De aanvaller gaat verder: "Een dag later mochten we al komen praten. Feyenoord kon qua salaris niet veel doen. Geef me wat tekengeld en een transfervrije status als we kampioen zijn geworden, zei ik. Dus hier heb je je bewijs: ik kies nooit voor geld. Ik wilde naar De Kuip om kampioen te worden."

Door Football Manager wist hij voordat hij tekende bij Feyenoord al dat de club alles in zich had om kampioen te worden. "Behalve dat het leuk is, krijg je zo ook een goed inkijkje in de kwaliteiten van spelers", zegt hij daarover. "De statistieken van Tonny Vilhena en Terence Kongolo zaten al in mijn hoofd, ik kende de potentie van Rick Karsdorp al voordat-ie het zelf doorhad. Als iedereen ging beseffen wat Feyenoord betekende, hadden we alle ingrediënten om kampioen te worden."

In het eerste seizoen liep het nog totaal niet in Rotterdam en verloor de ploeg zeven wedstrijden op rij. " Ik heb nooit zo lang zo zwak achter elkaar gespeeld. We wonnen nog de beker, een troostprijs, maar niettemin verlengde ik mijn contract met een jaar. Weer niet voor geld, wel voor die titel", aldus Elia. "Die kwam er, het seizoen erop stonden we vanaf dag één bovenaan. Thuis tegen Heracles Almelo moesten we het afmaken. De week ervoor verloren we bij Excelsior en er was weer allemaal spanning en stress, maar kom, hé, waar hebben we het over? Heracles-thuis... Uiteindelijk bleek het ook een fluitje van een cent."




Tags

elia eljero heracles nederland rodger almelo arabie basaksehir betekende bewijs bremen cent doorhad elly excelsior fluitje geweten ingredienten inkijkje karsdorp kies kongolo kuip linse niettemin qpr saoedi stress tekengeld terence titel troostprijs vilhena werder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Je bent welkom pikkebaas, want als jij werd weggestuurd op links gebeurde er altijd wat. Nog eenmaal vlammen? Top!
+1/-0

5 jaar geleden
Van mij mag je morgen al terug komen Eljero, spelers met de kwaliteiten als jou zijn altijd welkom.
+1/-0

5 jaar geleden
Kom maar terug we kunnen je goed gebruiken jij met je snelheid en behendigheid
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Elia erbij graag, maar we hebben daar nu wel Larsson lopen die zich goed ontwikkelt.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda