Transparent
Inloggen
Sluiten

'Oplevering stadion Feyenoord City in 2023 in gevaar'

7 november 2018 14:12 - RTV Rijnmond

RTV Rijnmond weet te melden dat er vertraging dreigt voor Feyenoord City en de oplevering van het stadion in 2023 daarom in gevaar komt. De gemeente Rotterdam wil dat Feyenoord deze maand nog een beslissing neemt over de huidige stadionplannen, anders zou alles vertraagd worden.

Feyenoord wil echter eerst de businesscase aanpassen, het ontwerp van het stadion optimaliseren vanwege de oplopende bouwkosten en wil bovendien ook de garantie dat er een jaarlijkse vergoeding komt van minimaal 25 miljoen euro. De club wil dat geld als eerste krijgen, voordat de gemeente en banken uitbetaald krijgen. Dit zou volgens de wethouder in strijd zijn met de eerder gemaakte afspraken. Er wordt gewerkt aan een oplossing, maar daar is nog geen akkoord over bereikt.

Voordat Feyenoord een besluit neemt over de huidige plannen, moeten de zaken eerst opgelost zijn. De club heeft eerder aangegeven voor het einde van dit jaar een besluit te nemen. De gemeente Rotterdam heeft echter aangegeven dat er niet te lang gewacht moet worden met een besluit, omdat er op de planning niet veel extra tijd meer is.

Meer op RTV Rijnmond




Tags

gemeente oplevering bouwkosten businesscase garantie gemaakte ontwerp optimaliseren rijnmond stadionplannen vertraagd vertraging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik wordt schijtziek van dit kut dossier. Eric Knudde is hier 10 jaar geleden voor aangenomen en waar staan we nu?
+1/-1

aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Gudde heeft heel veel kapot gemaakt maar gelukkig is het enige waar hij voor aangetrokken is hem nog steeds niet gelukt.
Het is te hopen dat deJong zijn poot stijf houd en er wel het beste voor de club uit weet te halen.
+1/-1

5 jaar geleden
Rijnmond is vanaf het begin TEGEN geweest ( samen met het Ad gaven zij voeding aan Red de Kuip). Maar jammer voor ze dit project gaat gewoon slagen!
+2/-0

5 jaar geleden
Ik heb inmiddels begrepen dat ook Feyenoord met een financieringsplan bezig is , omdat Feyenoord medeeigenaar van het nieuwe stadion wil worden , en dat ze deze maand eruit zullen zijn . De gemeente is wel blij dat de club nu ook financiering zoekt .
+2/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.152 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg