Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordy Clasie: 'Ik wil wéér de Jordy Clasie worden van de eerste vier seizoenen'

27 oktober 2018 07:05 - De Telegraaf

Ondanks dat zijn spel dit seizoen verbeterd is, zit Jordy Clasie nog niet op het niveau van zijn eerste bij periodeb ij Feyenoord. "De eerste vier seizoenen in het eerste elftal van Feyenoord waren fantastische jaren", aldus de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. "Ik werd international, ik speelde op het WK en ik was vaak belangrijk voor mijn club. Die Jordy Clasie wil ik wéér worden en daar werk ik heel hard voor."

In Rotterdam krijgt Clasie ook weer het gevoel dat hij deel uitmaakt van een goed team. "Maar het belangrijkste is dat ik weer elke week speel. Tweede of soms derde keus zijn in Engeland vond ik het moeilijkste. Ik was niet gewend om op de bank of tribune te zitten. Toen dat in m’n tweede jaar gebeurde, had ik er verschrikkelijk veel moeite mee", zo geeft hij aan. "Ik heb natuurlijk niet alleen maar slechte momenten gehad bij Southampton. Het ging met ups en downs. Maar als je merkt dat je niet meer speelt, is het simpel: je conclusie trekken en wegwezen…"

De middenvelder ziet wel een duidelijk verschil tussen Feyenoord en Southampton. "Hier krijg je het meteen voor je kiezen als je een of twee keer verliest. Hier móet je, daar mocht je", zegt hij daarover. "Van Southampton werd niet verwacht dat het elke week won. Er was nooit negativisme rond de club na een slechte serie."

Clasie houdt echter wel van de druk die er bij Feyenoord is, zeker in een week waarin Ajax-uit op het programma staat. "Bij Southampton was zo’n trainingsweek altijd heel relaxed. Ik heb me wel eens verbaasd over de manier van trainen in Engeland en hoe dan in wedstrijden de knop om ging. Dan werd er negentig minuten verschrikkelijk gas gegeven", aldus Clasie. "Onder Ronald Koeman ging het er wel harder aan toe en werd er serieus aandacht besteed aan tactiek. Maar ik heb in Engeland ook trainers gehad die door de week in een kwartiertje vertelden hoe we gingen spelen op zaterdag en dat was het dan."

Bij Feyenoord zijn ze de hele week bezig. "Er wordt keihard getraind, we nemen alles door, richten ons veel meer op details en we bekijken beelden", zo geeft hij aan. "We hebben een plan waar iedereen achter staat. Toch zullen we allemaal top moeten zijn om Ajax te verslaan."




Tags

clasie southampton engeland besteed knop koeman kwartiertje negativisme periodeb relaxed telegraaf trainingsweek uitmaakt wegwezen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Jordy jij bent een bijtertje en daarom gaat het jou lukken om je oude niveau terug te krijgen. Veel succes.
+1/-0

5 jaar geleden
Hopelijk ga jij de vorm voortzetten tegen Ajax. Je scoort nog zo'n mooie goal.
+1/-0

5 jaar geleden
Voorlopig krijgt ie volgens mij al het hele seizoen de tijd om dat te doen. Maar soms zie ik daar helaas toch liever iemand anders staan. Het middenveld is trouwens niet het enige dat nogal mankeert, iets meer variatie en diepte is niet te veel gevraagd toch, sjesus … Ik help het hem hopen, maar hoe lang nog? Maar ja dat geldt wel voor meer zaken tegenwoordig.
+1/-0

5 jaar geleden
Langzaam maar zeker zie ik hem groeien. Kan ook niet anders want hij stond praktisch 3 jaar stil!
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda