Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordy Clasie: 'We moeten het langer vol houden dan dat we vandaag gedaan hebben'

21 oktober 2018 16:40

In gesprek met Fox Sports gaf Jordy Clasie aan dat er wederom een groot verschil was tussen beide helften. "We hebben het in dit seizoen al vaker zulke momenten gehad. Waarin we een dramatische eerste helft spelen en een goede tweede helft. Vandaag was dat precies andersom", aldus de middenvelder. "De tweede helft hebben we twintig, vijfentwintig minuten achter de bal aangelopen. We stonden niet goed, we konden geen druk meer zetten, terwijl we dat in het eerste half uur wel heel goed deden. We konden druk zetten en de vrije man tussen de linies vinden. We kwamen tot een hoop kansen. We begonnen scherp, dat hadden we ook afgesproken, maar dat moet je dan wel langer vol houden dan dat we vandaag gedaan hebben."

Clasie kreeg de vraag of er gemakzucht in de ploeg sloop omdat het al 2-0 stond en de wedstrijd in de tas was. "Je zegt altijd van niet, maar het kan wel altijd in een ploeg sluipen. Als het nog 0-0 staat, geef je toch iets meer gas. Dat is misschien normaal, maar dat mag niet gebeuren", zo gaf hij aan. "Al helemaal niet in de situatie waarin wij zitten. Je ziet wat er gebeurd. Voor hetzelfde geldt komt er de 2-1, een lucky goal of wat anders. Dan kun je het nog heel moeilijk krijgen en dat is iets voor ons om aan te werken."

De ploeg ging het duel in met de intentie om het gras op te vreten en een ruime overwinning te boeken een week voor de Klassieker. "Dat deden we ook in de eerste helft. Met name het eerste half uur vond ik ons heel erg goed spelen, maar daarna zakt het weg", zei hij daarover. "Dat is iets aan ons om daar beter mee om te gaan en daar tactisch beter te gaan staan als we het even moeilijk hebben."

Clasie blikte ook alvast vooruit op volgende week als in Amsterdam de Klassieker op het programma staat. "Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbal speelt. Eigenlijk het gemakzucht waar hun de wedstrijden mee winnen, daarin hebben wij het wat moeilijker de laatste weken", aldus de middenvelder. "Maar het is een wedstrijd op zich. Voor iedereen is het de wedstrijd van het jaar en wij weten wat ons volgende week te doen staat."




Tags

clasie gemakzucht klassieker fox gras lucky sloop sluipen tas vijfentwintig vreten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda