Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Ik vind wel dat we hier genoeg talenten hebben rondlopen'

20 oktober 2018 07:05 - De Telegraaf

Giovanni van Bronckhorst geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat er wat hem betreft voldoende talent bij Feyenoord zit dat in aanmerking kan komen voor het Nederlands elftal. Afgelopen interlandperiode was alleen Tonny Vilhena opgeroepen. "Er zit wel talent in mijn ploeg, maar dat moet je natuurlijk wel etaleren in wedstrijden. En als je naar onze laatste wedstrijden kijkt, dan was het moeizaam", aldus de trainer van Feyenoord.

Op het WK in 2014 was Feyenoord nog hofleverancier van Oranje. "In de tijd dat Koeman hier trainer was, was de defensie van Oranje een Feyenoord-defensie. Maar je moet ook de kans krijgen. Op dit moment worden mijn spelers niet gekozen, ten minste niet allemaal", zo geeft Van Bronckhorst aan. "Maar ik vind wel dat we hier genoeg talenten hebben rondlopen, die kunnen spelen in Oranje of Jong Oranje. Dan praat je over Vente, Malacia, St. Juste. Een speler als Steven Berghuis zat er nu niet bij, maar dat is in potentie ook een international. We hebben talentvolle jonge spelers, maar hun ontwikkeling moet zich wel doorzetten."

Van Bronckhorst erkent dat de talenten van PSV en Ajax een voorsprong hebben, omdat beide clubs met het belofteteam actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. "Het is beter dat je op het moment dat je bij het eerste aansluit, al vijftig, zestig wedstrijden op niveau hebt gespeeld", zegt hij daarover. "Maar het is al een aantal jaar zo dat wij niet het podium hebben voor onze talenten om zich op jonge leeftijd te meten met oudere jongens. We hebben nu wel een beloftenelftal erbij en we hopen dat dat in de toekomst ook de stap naar de Eerste Divisie kan maken, maar dat is een kwestie van jaren. Dat zou wel het meest ideale scenario zijn."




Tags

bronckhorst oranje rondlopen beloftenelftal belofteteam berghuis etaleren hofleverancier jong juste koeman kwestie malacia telegraaf vente vilhena

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
En een trainer die erg behoudend is, altijd start met dezelfde elf ookal bakken ze er weinig van. Herkent ook niet het moment van wisselen om het team een nieuwe impuls te geven. Zo roest je als talent vast op de bank.
+2/-0

5 jaar geleden
Van Geel blijft roepen geen beloften/jong team in de 2e of 1e divisie en Gio blijft roepen dat hij het wel wil lekker handig naar buiten toe.... Not. Een van de groitste blunders ooit van van Geel onder het mom te duur wat echt bullshit was. Tv geld, sponsoring en kaartjes etc zou de kosten echt wel dekken. De echte reden was dat hij wilde dat niemand het deed maar dat is niet gelukt en nu zijn wij de lul.
+2/-0

5 jaar geleden
Als je nou gewoon is kansen geeft aan talenten in plaats die subtoppers elke keer kansen geeft, komen we al een stuk verder.

Tijd voor verandering!!
+3/-0

5 jaar geleden
Dal zal heus wel. Maar op een of andere manier krijgt hij het niet voor elkaar,om die talenten beter te maken. Krijgen morgen weer het zelfde spelletje. Eindeloos achter in de bal rond spelen. Te weinig beweging voorin waardoor het voor de middenvelders lastig is de bal bij de spitsen te krijgen.
Voetballen zonder bal is belangrijker dan met de bal. Hopelijk is het borgen anders. Maar ik vrees, dat Zwolle zich gaat ingraven. Dat is al jaren zo als er een ploeg naar de kuip komt, met de wetenschap, dat ze slecht scoren. Gio ga hier eens aan werken.
+3/-0

5 jaar geleden
Zou je ze dan ook eens een kans willen geven? Spelers als Bouchataoui, Kokcu, Burger en Geertruida kunnen ons flink wat geld opleveren namelijk. En ook punten, niet geheel onbelangrijk. Rustig brengen, prima. Maar breng ze wel.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Wat Oranje betreft ... Vilhena nee , Malicia nee , Vente nee , st Juste nee , Berghuis ( in topvorm misschien ja )
+2/-0

5 jaar geleden
Talent genoeg...Nu nog wat punten!Hemelsbreed achter op die niet nader te noemen clubs is gigantisch.....Pijn doet het,erg veel....
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw persie praag renovatie rvc sobat wieffer willykment woningbouw yoda