Van Persie schiet Feyenoord naar overwinning, maar pakt ook rood

30 september 2018 16:08

Robin van Persie heeft Feyenoord tegen Vitesse weer eens 3 punten bezorgd met een belangrijk doelpunt. Een schitterende vrije trap in de 88e minuut betekende de 2-1. Feyenoord komt door de overwinning opnieuw langszij bij Ajax en Heracles op 16 uit 7. Naar beneden toe is het gat groter geworden; AZ, VVV en uiteraard Vitesse verspeelden allemaal punten. Smet op de wedstrijd was echter dat diezelfde Van Persie een paar minuten later direct rood pakte.

De eerste helft van de wedstrijd was van Feyenoord-kant niet om aan te kijken. De Rotterdammers creëerden vrijwel niets. Het spel was te traag en slordig. Het was dan ook niet tegen de verhouding in dat Vitesse op voorsprong kwam na ruim een halfuur spelen. Bero kopte op de paal, maar werkte de rebound knap binnen. De Rotterdammers stelden er ook in het laatste kwartier van de eerste helft weinig tegenover.

In de tweede helft was het beeld duidelijk anders. Feyenoord kwam dan ook al binnen 3 minuten langszij, via Eric Botteghin. Zijn kopbal was doeltreffend. Even later leek Feyenoord al voor te komen, maar de VAR concludeerde dat Berghuis buitenspel stond.

Na ruim een uur spelen kwamen de bezoekers met 10 man te staan, toen Bruns Clasie gemeen op de achillespees trapte. Feyenoord bleef vervolgens drukken, op zoek naar de 2-1. De bal wilde er echter niet in, totdat Van Persie een vrije trap kreeg op zo'n 25 meter van het doel. Hij schoot deze fantastisch in de verre hoek. Vitesse-spits Matavz had toen het veld al moeten verlaten, met een naar het zich laat aanzien forse blessure.

Enkele minuten later mocht Van Persie echter inrukken. Een overtreding op het standbeen van een tegenstander liet de scheidsrechter beslissen tot die straf. Het duel eindigde hierdoor voor Feyenoord ondanks de winst dus toch nog met een lichte kater. Vitesse eindigde overigens met 9 man, nadat Doekhi zijn tweede gele kaart van de avond nog wist te pakken.