Transparent
Inloggen
Sluiten

Wouter Burger: 'Op termijn moet ik van mezelf basisspeler worden bij Feyenoord'


13 september 2018 07:02

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Wouter Burger aan vol verwachtingen te zitten nu hij tegen AS Trenčín als invaller zijn officiële debuut maakte. "Op termijn moet ik van mezelf basisspeler worden bij Feyenoord. Ik wil de Kuip structureel halen en in de toekomst graag een belangrijke speler voor deze club worden," aldus Burger. "Ook al ben ik pas zeventien jaar, kan het wat mij betreft natuurlijk niet snel genoeg gaan. Al weet ik ook dat je soms geduld moet hebben. Maar spelen in de Kuip, dat is zo ontzettend mooi."

Als supporter heeft de middenvelder jarenlang op de tribunes van De Kuip gezeten. "Ik kom er al sinds ik een kleine jongen was. In die tijd ging ik op de foto met Clasie, Vilhena, Guidetti en de huidige assistent-trainer Denny Landzaat. Ik droomde ervan om er ooit een keer zelf te spelen. Ik ben trots dat ik tegen Trencín mocht debuteren, maar ik hoop vooral dat het een begin is van een mooie loopbaan," zo geeft hij aan. "Ik had het er laatst nog met mijn ouders over, ik plan heel duidelijk mijn loopbaan, voor zover dat kan natuurlijk. Maar het ondertekenen van mijn eerste contract, voor het eerst meetrainen met de selectie, mijn debuut in het eerste elftal, het is allemaal sneller gegaan dan ik had gedacht."

Last van Kuipvrees zal Burger niet krijgen. "Ik weet dat de mensen in de Kuip kritisch kunnen zijn en vaak is dat ook gewoon terecht. Maar ik weet ook hoe mooi het is als Feyenoord goed presteert. Er staan nu nog jongens voor me die beter zijn. Ik moet daarnaar toegroeien. Het ligt volgens mij altijd aan jezelf," zegt hij daarover. "Veel jeugdspelers zijn hier niet geslaagd. Dan zijn er vaak excuses, maar de belangrijkste vraag die ik mezelf keer op keer wil stellen, is: doe ik er wel alles aan? Met mijn lichaam, qua voeding, alles geven. Zolang je dat doet, kun je jezelf niets verwijten."

Ondanks zijn lengte valt Burger vooral op door zijn techniek. "Er mag nog wel wat spierkracht bij, maar technisch heb ik een goede basis en ik kan in de kleine ruimtes uit de voeten, heb overzicht. En ik ben onvoorspelbaar," aldus Burger. "Ik doe soms dingen die tegenstanders niet verwachten van zo'n lange speler. En ik ben een echte Feyenoorder. Ja, met zelfvertrouwen. Wij moeten hier ook gewoon met de borst vooruit lopen, vind ik."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws