Feyenoord ondanks enorme regen aan kansen slechts gelijk tegen AS Trenčín

16 augustus 2018 22:21

Het is Feyenoord niet gelukt om voorbij AS Trenčín te raken. Ondanks een enorm aantal opgelegde kansen werd het slechts 1-1. Eric Botteghin opende na 8 minuten de score, maar de Slowaken kwamen een minuut later alweer op gelijke hoogte. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kreeg vervolgens een hoop mogelijkheden om alsnog te winnen, maar op miraculeuze wijze wilde de bal niet meer in het doel.

Het doel voor Feyenoord was voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk: veel doelpunten maken. Onder aanvoering van het Legioen ging de ploeg ook direct op jacht naar doelpunten was ook enkele malen dicht bij een treffer. Na acht minuten zou die volkomen terechte treffer ook volgen nadat een kopbal van Eric Botteghin in het doel vloog.

Terwijl De Kuip zich opmaakte voor een inhaalrace leek aan die illusie een minuut later al een eind te komen toen Jordy Clasie van de bal werd gezet en de verdediging van Feyenoord geen goede indruk maakte. Antonio Mance, die een week geleden ook al drie doelpunten maakte, kon alleen door op doelman Kenneth Vermeer en hij schoot de gelijkmaker binnen.

Ondanks dat de klap hard aan kwam, omdat Feyenoord nu vijf keer moest zien te scoren om nog door te kunnen gaan, lieten de Rotterdammers het er niet bij zitten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst trok ten aanval en kreeg kans op kans. Met het nodige kunst en vliegwerk wisten de Slowaken het doel echter verder schoon te houden, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de rust in gingen.

Vrijwel direct na rust kon oud-Feyenoorder Joey Sleegers AS Trenčín op voorsprong schieten, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd, zodat deze naast ging en Feyenoord nog een klein beetje in leven bleef.

Wat volgde was een enorm aantal kansen voor Feyenoord die op merkwaardige wijze maar niet in het doel belandde. Ballen die van de lijn werden gehaald, doelman Igor Šemrinec wist enkele knappe reddingen te verrichten en ook de paal en lat werden meerdere malen geraakt.

Feyenoord zou uiteindelijk tot liefst 28 schoten komen, maar verder dan het doelpunt van Botteghin zou het niet komen.