Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank Berghuis: 'Steven heeft een intense drang om altijd belangrijk te zijn'

11 augustus 2018 07:39

In gesprek met het Algemeen Dagblad praat Frank Berghuis, voormalig profvoetballer en vader van Steven Berghuis, over hoe zijn zoon voor het voetbal leeft. "Tijdens het WK merkte ik zijn liefde voor het vak heel erg. Hij is er voortdurend mee bezig. Gezond eten, nauwelijks uitspattingen. En dus ook voetbal kijken om ervan te leren. En het mooie is: hij ziet het spelletje echt," zo geeft hij aan.

Frank Berghuis vervolgt: "Steven is ongelooflijk bezeten. Juist omdat hij zo'n verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Ik hoor hem op tv soms zeggen: 'Ik wil dat die 50.000 op de tribune het goed hebben.' Geloof me, dat meent hij. Daar ken ik Steven goed genoeg voor. Op en top professional is hij."

De vleugelaanvaller is ook erg perfectionistisch, iets wat hij van zijn moeder heeft volgens zijn vader. Beiden rakken geïrriteerd als dingen niet gaan zoals ze zelf willen. "Mijn vrouw zegt weleens: 'Ik zou nooit een teamsporter kunnen zijn.' Juist omdat ze niet afhankelijk wil zijn van anderen. Steven heeft dat ook enigszins," zegt hij daarover. "Hij waardeert zijn teammaten zeer. Maar diep in zijn hart zou hij zelf liefst dat hele elftal zijn. Steven heeft een intense drang om altijd belangrijk te zijn."




Tags

berghuis drang intense liefde perfectionistisch profvoetballer rakken teammaten teamsporter verantwoordelijkheidsgevoel waardeert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda