Transparent
Inloggen
Sluiten

Dylan Vente: 'Robin van Persie is de beste voetballer met wie ik ooit heb mogen spelen'


9 augustus 2018 07:03

Dylan Vente leert volop van het samen spelen en trainen met Robin van Persie. Dat geeft de aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf. "De beste voetballer met wie ik ooit heb mogen spelen. Ik vraag ook gewoon dingen aan hem, hoor," aldus Vente." Van de week schoot hij op de training van buiten de zestien meter een bal binnen, dat was ongelooflijk. Op zo’n moment vraag ik aan hem: doe je dat nou op gevoel of is dat puur je techniek?"

Vente vervolgt: "Robin zei dat het op gevoel was. Dat vind ik dan wel bijzonder. Dat zijn dingen die ik nog moet leren als spits. Maar ik kan echt alles bespreken met hem. Hij is heel laagdrempelig voor iedereen."

Van Persie zelf was zaterdag in de media lovend over de kwaliteiten van de jonge spits. "Ik ben er trots op dat hij zulke woorden over mij heeft uitgesproken. Het is zo goed om zo’n speler als Robin in je team te hebben," zo geeft hij aan. Of ik bezwaar heb gemaakt bij de keuze om hem aanvoerder te maken? Nee, joh! Ik zou niet durven. Hij is hartstikke goed als leider. Ik ben blij dat hij met mij praat, is ondanks alles wat hij heeft meegemaakt op geen enkele manier arrogant. Hij is een heel nuchter en normaal persoon."

Vente is vol vertrouwen en dat liet hij zaterdag ook zien tijdens zijn invalbeurt. "Ik zat snel in de wedstrijd, kon de bal met het hoofd klaarleggen voor Tonny," zegt hij daarover. "Daarna kwam de penaltyserie. Geen makkie als je precies bij de harde kern van PSV van elf meter moet aanleggen. Maar in de jeugd was ik ook altijd een vaste penaltynemer en als ik er nu eentje moet nemen glijdt de spanning snel van me af."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws