Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook KNVB doet aangifte tegen fakkelgooiers tijdens Johan Cruijff Schaal


8 augustus 2018 22:04

De KNVB heeft laten weten dat het in navolging van Feyenoord aangifte heeft gedaan tegen de fakkelgooiers tijdens PSV - Feyenoord van afgelopen weekend. Het duel om de Johan Cruijff Schaal moest na een minuut worden onderbroken, omdat vanuit het Feyenoord-vak meerdere brandende fakkels op het veld werden gegooid.

De KNVB wil af van het gebruik van vuurwerk in de stadions. "Het gebruik van vuurwerk op dichtbevolkte tribunes ziet er weliswaar sfeervol uit, maar kan tot levensgevaarlijke situaties leiden en serieus letsel tot gevolg hebben," zo geeft manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB Jan Bluyssen aan. "Om nog maar niet te spreken over wat er kan gebeuren als vuurwerk richting spelers wordt gegooid. De KNVB en de clubs zijn het erover eens dat we ons samen moeten inspannen om het gebruik van vuurwerk rondom wedstrijden en trainingen te stoppen."

Bluyssen vervolgt: "Door als organisator van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal aangifte te doen, willen wij tevens een signaal afgeven naar de clubs. Als zij tijdens de competitie in hun stadion geconfronteerd worden met het afsteken van vuurwerk, hopen we dat zij ook aangifte doen bij de politie. Adequate en consequente handhaving is van groot belang om de associatie tussen voetbal en vuurwerk te verbreken en op dat gebied voor iedereen de veiligheid te waarborgen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws