Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord doet aangifte tegen fakkelgooiers


7 augustus 2018 17:10

Op de eigen website heeft Feyenoord verklaard aangifte gedaan te hebben tegen degenen die tijdens de Johan Cruijff Schaal fakkels het veld op hebben gegooid. De club geeft daarnaast aan dat het verwacht dat de KNVB op korte termijn Feyenoord hierin zal volgen en dat het Openbaar Ministerie de zaak zal gaan oppakken.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk geeft aan het te betreuren dat Feyenoord deze stap heeft moeten zetten. "We zien het echter als de enige logische stap na wat er in Eindhoven is voorgevallen," zo geeft hij aan. "Feyenoord heeft de plicht als werkgever te zorgen voor een veilige werkomgeving voor haar werknemers, mensen die we inhuren en natuurlijk ook voor haar supporters. Deze is natuurlijk in het geding als er met brandende voorwerpen in hun richting wordt gegooid."

Ook algemeen directeur Jan de Jong haalt uit naar de fakkelgooiers. "Ik heb dat ook aan PSV laten weten en namens Feyenoord mijn excuses aangeboden. PSV heeft immers flink de nek uitgestoken door meer dan 4000 Feyenoord-supporters toe te laten in hun stadion," aldus De Jong. "Die moedige zet is dus helaas niet beloond. Zoals eerder is het weer een relatief kleine groep die zich ernstig heeft misdragen, maar het feit ligt er wel dat het goed is misgegaan."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws