Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord bij bereiken vierde voorronde Europa League tegen SK Sturm Graz of AEK Larnaca


6 augustus 2018 13:57

Als het Feyenoord lukt om over twee wedstrijd AS Trenčín te verslaan, weet het nu ook welke tegenstander het kan treffen in de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Uit de loting van de UEFA kwam naar voren dat dan een tweeluik wacht tegen de winnaar van het Oostenrijkse SK Sturm Graz en het Cypriotische AEK Larnaca.

Feyenoord zal dan moeten beginnen met een thuiswedstrijd op donderdag 23 augustus, terwijl de return een week later volgt. De aftraptijden worden later pas bekend gemaakt als precies duidelijk is welke ploegen daadwerkelijk de vierde voorronde gehaald hebben.

Sturm Graz was al eenmaal eerder de opponent van Feyenoord in Europees verband. In het seizoen 2000/2001 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de voorronde van de Champions League. De Oostenrijkers wisten daarin vervolgens de groepsfase te halen, omdat ze in eigen huis met 2-1 wisten te winnen, terwijl de return in Rotterdam in 1-1 eindigde.

Eind vorige maand stond Sturm Graz ook in de voorronde van de Champions League. De Oostenrijkers werden echter door Ajax tweemaal verslagen, waardoor het nu ook uitkomt in de Europa League.

Een verleden tegen AEK Larnaca heeft Feyenoord nog niet. Wel kwam het al ooit eerder uit tegen een Cypriotische tegenstander. Voor de Europa Cup I was Olympiakos Nicosia de tegenstander in het seizoen 1971/1972. Gezien de 8-0 overwinning in Rotterdam en de 0-9 overwinning in Cyprus vormde dat echter geen probleem.

Heel succesvol in Europa is AEK Larnaca in haar historie tot nu toe niet geweest. Alleen in het seizoen 2011/2012 wist het uiteindelijk de groepsfase van de Europa League te bereiken. Dat was in de periode dat er een heuze Nederlandse enclave rondliep daar, omdat onder leiding van technisch directeur Jordi Cruijff liefst negen Nederlandse spelers werden aangetrokken. Ook voormalig Feyenoorders Kevin Hofland, Tim de Ler en Serginho Greene speelden in die periode daar.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws