Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Het is voor mij de icing on the cake, omdat ik hier een verleden heb'

2 augustus 2018 07:05

Robin van Persie is enorm trots dat hij komend seizoen de aanvoerder is van Feyenoord. Dat geeft de aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf. "Ik vind het echt heel wat omdat ik als 12-jarig jongetje bij Feyenoord ben ingestapt en nu, aan het einde van mijn carrière, de band krijg van mijn club. Het is voor mij de icing on the cake, omdat ik hier een verleden heb," aldus Van Persie. "Ik heb de hele jeugdopleiding hier doorlopen, maakte snel een mooie transfer naar Engeland en dan kom je na zoveel jaar terug en krijg je die band. Dat is echt top."

Dat Van Persie de aanvoerdersband zou overnemen van Karim El Ahmadi was zeker geen zekerheid. "Totdat Gio mij drie weken terug vertelde dat hij het overwoog, had ik er niet over nagedacht. Toen hij het aankaartte begon het pas te leven en begon ik er ook een gevoel bij te krijgen," zo geeft hij aan. "Ik liet hem weten dat ik het een eer zou vinden. Woensdagmorgen kwam hij met het nieuws. En werd bekend dat Jordy Clasie de tweede aanvoerder is."

Ondanks dat hij nu de aanvoerder is, zal er voor Van Persie weinig veranderen. "Niet de minste trainers hebben mij in het verleden gekozen als aanvoerder. Arsène Wenger deed het bij Arsenal, Louis van Gaal maakte me 'captain’ bij Oranje' In de praktijk veranderde er voor mij niet heel veel en dat zal nu ook niet het geval zijn," zegt hij daarover. "Ja, ik heb wat meer verantwoordelijkheden en ik moet wat meer interviews doen. Binnenskamers verandert er niks."

Van Persie gaat verder: "Ik ben een aanvoerder die deelt, ik probeer altijd al duidelijk te maken dat we het samen moeten doen en dat iedereen op zijn positie een leider moet zijn. Een jonge speler is net zo belangrijks als ik. Zelfs toen ik aanvoerder van Oranje was, kon ik genieten van een verdediger in mijn team die in de laatste minuut een wereldtackle maakte. Dan vond ik zo’n speler ook een absolute leider."




Tags

persie cake icing oranje aankaartte ahmadi arsenal arsene belangrijks binnenskamers clasie eer engeland gaal gio ingestapt jarig jongetje karim overwoog telegraaf verantwoordelijkheden wenger wereldtackle

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer