Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in voorronde Europa League tegen Górnik Zabrze of Trenčín

23 juli 2018 14:11

Maandagmiddag is na de loting van de UEFA duidelijk geworden dat Feyenoord het in de derde voorronde van de Europa League zal opnemen tegen het Poolse Górnik Zabrze of het Slowaakse AS Trenčín. Beide ploegen treffen elkaar in de tweede voorronde van de Europa League en de winnaar daarvan zal het opnemen tegen Feyenoord. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 9 augustus en de return is een week later in Rotterdam. Feyenoord kwam nog uit tegen een van beide ploegen.

Górnik Zabrze werd afgelopen seizoen vierde in de Poolse competitie. Daardoor stroomde de ploeg in de eerste voorronde van de Europa League al in waarin het net te sterk was voor FC Zaria Bălți uit Moldavië. In Polen werd met 1-0 gewonnen, terwijl de return in 1-1 eindigde.

AS Trencin is in Nederland wat bekender. De ploeg is namelijk al jaren eigendom van voormalig Nederlands international Tscheu la Ling en staat onder leiding van Ricardo Moniz. De ploeg heeft daarnaast vijf Nederlanders in de selectie, waaronder voormalig Feyenoorder Joey Sleegers.

Ook de Slowaken hebben al een voorronde in de Europa League achter de rug. In de eerste voorronde werd Buducnost Podgorica uit Montenegro verslagen. In Montenegro werd het 0-2, waarna een 1-1 gelijkspel in eigen huis voldoende was om door te gaan naar de tweede voorronde.




Tags

voorronde gornik trencin zabrze montenegro balti bekender buducnost eigendom joey ling moldavie moniz nederland nederlanders podgorica polen sleegers slowaken tscheu uefa zaria

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg