Transparent
Inloggen
Sluiten

Algemene Verordering Gegevensbescherming zorgt dat clubs niet alles meer mogen zeggen over blessures spelers

13 juli 2018 07:01

Via een verklaring op de eigen website heeft Feyenoord uitgelegd waarom het zo terughoudend is met de informatie over de blessure van Ridgeciano Haps. De Algemene Verordering Gegevensbescherming die eind mei in heel Europa is ingegaan, zorgt ervoor dat bedrijven heel terughoudend moeten zijn met het verstrekken van mogelijk privacygevoelige informatie van medewerkers.

Dat geldt ook voor sportorganisaties, die niet alles meer mogen zeggen over blessures of andere privéomstandigheden van spelers. "In het kort komt het er op neer dat de club door de invoering van de nieuwe wetgeving, mede op nadrukkelijk advies van de FBO, steeds nadrukkelijk overleg moet voeren met een speler en per geval vooraf expliciete toestemming van hem nodig heeft," zo geeft de club aan. "Dit alvorens mededelingen naar buiten toe te kunnen doen over zaken als de aard en ernst van een blessure, alsmede de verwachte hersteltijd."

Zelfs gegevens zoals het gewicht of de lengte van een speler is volgens de nieuwe wet niet toegestaan. "Feyenoord heeft journalisten die deze week in het trainingskamp in Thun aanwezig zijn eerder deze week gewezen op de verplichting die zij als werkgever heeft naar alle werknemers," zo vervolgt de club. "Dit om uit te leggen waarom komend seizoen, bijvoorbeeld tijdens persconferenties, door club en trainer terughoudender zal worden bericht over de status van geblesseerde spelers."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws