Feyenoord haalt na rust hard uit tegen SDC Putten

30 juni 2018 16:29

Feyenoord is het seizoen begonnen met een ruime overwinning tegen Hoofdklasser SDC Putten. Na negentig minuten spelen stond er uiteindelijk een 1-8 overwinning op het scorebord voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Van Bronckhorst gaf een hoop talenten speeltijd tegen SDC Putten. Bovendien was het voor Yassin Ayoub zijn officieuze debuut voor Feyenoord. De bekerwinnaar van afgelopen seizoen kreeg voor rust ook al een hoop kansen om tot scoren te komen met onder meer twee ballen op de paal, maar uiteindelijk was het alleen Robin van Persie die wist te scoren.

Na rust, toen vrijwel het complete team veranderd was, liep de score echter heel hard op. Dylan Vente, Mo El Hankouri en Jens Toornstra zorgden binnen een kwartier voor de 0-4 stand, waarna een eigen doelpunt van Wouter Burger zorgde dat ook SDC Putten op het scorebord kwam.

Feyenoord ging echter volle bak door en dat leidde tot opnieuw doelpunten van Toornstra en El Hankouri. Vente maakte vervolgens nog twee doelpunten, waarmee de spits op drie doelpunten kwam en daarmee zorgde voor de uiteindelijke 1-8 overwinning.

Opstelling eerste helft: Ten Hove, Nieuwkoop, Botteghin, Geertruida, Malacia, Ayoub, Kökcü, Wehrmann, Boëtius, Van Persie, Hansson

Opstelling tweede helft: Ten Hove, Van Beek, Van der Heijden, Geertruida (69' Wehrmann), Toornstra, Burger, El Bouchataoui, El Hankouri, Touré, Vente, Larsson