Transparent
Inloggen
Sluiten

Nathan Aké: 'Ik heb geen enkele spijt van mijn keus destijds'


30 mei 2018 06:41

Op 15-jarige leeftijd verliet Nathan Aké de jeugdopleiding van Feyenoord om naar Chelsea te gaan. De inmiddels 23-jarige international van het Nederlands elftal staat nog altijd achter zijn keuze, zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb geen enkele spijt van mijn keus destijds en vraag me af of ik zonder die stap naar Chelsea nu bij Oranje zou zitten," aldus Aké. "Natuurlijk kwam er kritiek op mijn vertrek. Het is ook allemaal niet geweldig geweest onderweg, want je incasseert net zo goed klappen en daar moet je mentaal mee kunnen omgaan. In je eentje."

Aké gaat verder: "Wel spelen, niet spelen, wel verhuren, niet verhuren; er worden beslissingen voor je genomen en je moet als tiener zelf onderweg ook moeilijke beslissingen nemen. Blijf je bij Chelsea of laat je je verhuren aan Watford. Het nadenken en bezig zijn met zulke keuzes maken je sterker."

Na verhuurperiodes aan Watford en Bournemouth werd Aké afgelopen zomer voor 23 miljoen euro overgenomen door die laatste club. Bij Bournemouth kwam hij dit seizoen in alle wedstrijden in de Premier League in actie.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws