Transparent
Inloggen
Sluiten

Dirk Kuyt: 'Ik ben zo trots dat ook zelfs spelers die er niet bij konden zijn zo hun best hebben gedaan om er toch bij te zijn'


27 mei 2018 14:34

In een uitgebreid interview met de NOS voorafgaand aan zijn afscheidsduel kreeg Dirk Kuyt onder meer de vraag waar hij het meest naar uit kijkt. "Naar het moment, nog een keer op het veld staan. De club Feyenoord die zoveel voor mij betekent en al die spelers om me heen waar ik ontzettend veel mooie herinneringen samen mee heb gehad. En ook de trainers die zijn gekomen," aldus Kuyt.

Kuyt vindt het een eer dat er zoveel spelers zijn gekomen. "Ik ben zo trots dat ook zelfs spelers die er niet bij konden zijn zo hun best hebben gedaan om er toch bij te zijn. Xabi Alonso heeft mij bijvoorbeeld nog een berichtje gestuurd dat hij er heel graag bij wilde zijn, maar hij had verplichtingen als ambassadeur van de UEFA bij de Champions League finale. Robben is helaas geblesseerd, maar wilde wel gewoon bij de dag aanwezig zijn. Dat doet mij gewoon heel erg veel," geeft de hoofdrolspeler aan. "Het is niet alleen maar wat er op het veld gebeurd, maar ook de band die je buiten het veld met elkaar opbouwt."

Spelers kwamen zelfs met een privéjet richting Rotterdam om er maar bij te kunnen zijn. "Steven Gerrard, Carragher, Jerzy Dudek. Maar ook Igor Gluscevic waar ik mee heb gespeeld bij FC Utrecht komt kijken vandaag. Die jongens doen echt hun best om erbij te kunnen zijn," aldus Kuyt. "Dit zijn uitzonderlijke redenen om ze hierheen te brengen. Maar het feit dat ze zelf graag willen en dat we dat hebben kunnen organiseren is natuurlijk fantastisch."

Joep Schreuder wilde weten wat het geheim van Kuyt was, waarom hij zo gewaardeerd wordt. "Ik weet het niet. Ik denk omdat ik altijd door het vuur ben gegaan voor de mensen waarmee ik samen heb gewerkt," zegt hij daarover. "Ik was nooit een verfijnde voetballer, ik heb altijd mensen moeten overtuigen. Ik heb altijd kwaliteiten gehad die niet makkelijk te onderscheiden zijn geweest voor iedereen. Als je dan naar een Robben kijkt of een Van Persie, Van der Vaart of Sneijder, dat ziet iedereen. Om topsporter te zijn moet je er heel veel voor doen en heel veel voor geven, maar ook heel veel voor laten. Op zo'n dag als vandaag is het dan allemaal waard geweest."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws