Transparent
Inloggen
Sluiten

Rafaël van der Vaart over Dirk Kuyt: 'Wat hij gedaan heeft is geweldig'


27 mei 2018 14:09

Ook Rafaël van der Vaart is in gesprek met de NOS alleen maar lovend over Dirk Kuyt. "Dirk is gewoon een fantastische gozer. Zo positief, of hij nu wel of niet speelt, dat is echt ongelofelijk. Ik zeg wel eens voor de gein dat hij aan een eindtoernooi begint als derde rechtsbuiten of derde spits, maar eindigt dan in het elftal als linksback," aldus Van der Vaart in gesprek met de NOS. "Hij zal ook wel boos zijn als hij niet speelt, maar hij heeft zoveel mentale weerbaarheid dat hij gewoon blijft doorgaan en hopen op die kans. En die komt dan ook heel vaak."

Kuyt moest het voor een deel hebben van zijn uitstekende mentaliteit "Wat hij gedaan heeft is geweldig. Bij Quick Boys begonnen en ik denk niet dat veel mensen daar gedacht hebben dat hij bij Liverpool zou komen en bij de grootste clubs in de wereld. Hij heeft daar altijd in geloofd, gewoon ontzettend knap. Hij heeft ook gewoon een ontzettend goede techniek met de jaren gekregen. Dat moet je ook niet onderschatten, want anders kun je op dit niveau niet mee natuurlijk."

Van der Vaart ging verder: "Hij is een oermens. Ik kan me een keer herinneren op de training, toen maakte hij een omhaal. Hij viel op zijn schouder en zei 'oei, ik denk dat mijn schouder gebroken is'. Hij liep van het veld af en het bleek inderdaad zo. Het deed hem ook niet heel veel pijn, maar dat geeft ook aan wat voor krachtmens hij is. Daarom is hij ook zo fit."

In de kleedkamer van Oranje was Kuyt niet anders. "Hij was een sfeermaker, altijd vrolijk en altijd lachen. Het was altijd plezier als hij erbij was."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws