Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord-icoon Gerard Kerkum is overleden


26 mei 2018 15:06

Feyenoord heeft bekend gemaakt dat clubicoon Gerard Kerkum is overleden. Op 87-jarige leeftijd is hij zaterdag overleden, nadat hij al enige tijd ongeneeslijk ziek was. Kerkum was bij Feyenoord zowel als speler en als voorzitter actief en was tot voor kort voorzitter van de Stichting Continuïteit Feyenoord.

Als speler van Feyenoord kwam Kerkum in de jaren '50 en '60 uiteindelijk tot 349 wedstrijden en kwam hij ook tot één interland bij het Nederlands elftal. Na zijn loopbaan als voetballer werd hij bestuurslid bij Feyenoord en uiteindelijk in 1982 voorzitter van de club. Dat bleef hij tot 1989.

In 2006 keerde hij terug bij Feyenoord als voorzitter van Commissie-Kerkum, een commissie die op verzoek van de club was samengesteld om een oordeel te vellen over toenmalig voorzitter Jorien van den Herik en de structuur van de club onderzocht. Door aanhoudende financiële perikelen was de positie van Van den Herik onder druk komen te staan en de commissie oordeelde in december 2006 dat de organisatiestructuur van Feyenoord gewijzigd moest worden en daarin geen plaats meer was voor een voorzitter.

Na het aftreden van Van den Herik werd Kerkum tijdelijk de nieuwe president-commissaris van Feyenoord, tot hij aan het eind van het seizoen 2006/07 werd opgevolgd door Dick van Well.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws