Transparent
Inloggen
Sluiten

Dylan Vente: 'Ik wil eerste spits worden bij Feyenoord en uiteindelijk natuurlijk de titel pakken'


23 mei 2018 18:06

In een interview in de Voetbal International van deze week geeft Dylan Vente aan vol ambities te zitten bij Feyenoord. "Ik wil eerste spits worden van Feyenoord. Maar wanneer dat gebeurt weet ik niet. Als ik komend seizoen meer speel en meer scoor dan dat ik nu heb gedaan, zou dat al een goede eerste stap zijn," aldus de spits. "En uiteindelijk wil ik natuurlijk de titel pakken met Feyenoord. Al was het alleen maar om dan wél van de partij te kunnen zijn bij het kampioensfeest op De Coolsingel."

Het kampioensfeest van vorig seizoen ging aan de neus van Vente voorbij. "Ik had die dag een proefwerk biologie," geeft Vente aan. "Vanuit school ben ik die maandagmiddag meteen naar het centrum van Rotterdam gereden. Want ik wilde er natuurlijk bij zijn om dat feestje mee te vieren als supporter. Juist omdat ik Feyenoord nog nooit in mijn leven kampioen had zien worden. Maar helaas: ik kwam de Coolsingel nie tmeer op. Super balen, natuurlijk."

Vente komt ook uit een echte Feyenoord familie. Zijn vader is een prominent lid van het legioen en herkent alle uitvakken in Nederland blindelings. Zijn broer Diony staat tussen de harde kern op Vak S, terwijl ook zijn moeder een duidelijke voorkeur heeft. "Mijn moeder wilde graag een Renault Twingo," geeft Vente aan. "Wat de kilometerstand was, maakte haar niet zoveel uit. Haar enige eis was dat de auto rood met wit was."

De spits zelf is ook van jongs af aan al een echte Feyenoord-supporter. "In het veld ben je daar niet echt mee bezig. Maar soms komt dat supportersschap weer even in me naar boven, ja. Wanneer je je realiseert dat je op één veld staat met Robin van Persie bijvoorbeeld. Zeker in het begin dacht ik toen echt vaak van: Wow," zegt Vente daarover. "Of na mijn doelpunten in de uitduels tegen Sparta en Willem II. Dan zie je in die stadions één zo'n vak compleet ontploffen van vreugde. Dat geeft zo'n ongelofelijke kick. Juist omdat ik zelf tot een jaar geleden ook zo uit mijn dak ging op de tribune na een doelpunt van Feyenoord."

Vente gaat verder: "Dat gevoel van scoren wil ik daarom ook snel in De Kuip beleven. Wat ik doe wanneer ik straks mijn eerste officiële doelpunt heb gemaakt in een thuiswedstrijd? Naar mijn broer op Vakkie S rennen!"


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws