Transparent
Inloggen
Sluiten

John Guidetti over tijd bij Feyenoord: 'Het hele seizoen was fantastisch'


23 mei 2018 14:37

In gesprek met La Liga Lowdown blikte John Guidetti onder meer terug op zijn periode bij Feyenoord. "Het hele seizoen was fantastisch. De club had het echt lastig in die periode," geeft Guidetti aan. "Ik was pas negentien jaar oud, had nog nooit in een groot stadion gespeeld en dan kom je in dat stadion waar iedere wedstrijd 50.000 man zitten. Dat geeft veel druk. Ik kreeg rugnummer 10. Het seizoen voordat ik kwam waren ze tiende geworden en de club ging niet de goede kant op."

In het seizoen dat Guidetti in Rotterdam speelde, ging het echter wel goed. "We wonnen van Ajax, werden tweede in de competitie. Versloegen PSV, versloegen alle grote clubs en kwalificeerden ons voor de Champions League," zegt hij daarover.

Aan het eind van dat seizoen gaat het echter mis met de spits na het eten van kip. "Ik had een virus. Als je pech hebt, kun je daar aan overlijden. Als je geluk hebt zoals ik, heb je het maar aan één been. Al is dat ook niet echt geluk als je een voetballer bent," aldus de Zweed. "Ik werd wakker en één been deed helemaal niets meer. Ik kon er niet op staan, ik viel en haalde mijn hoofd een paar keer open. Het was vlak voor het EK. Mijn droom was het om daar te mogen spelen, maar dat zorgde ervoor dat ik niet naar het EK kon. Eerst baalde ik dat ik het EK moest missen, maar al snel besefte ik me dat het nog maar de vraag was of ik ooit nog kon voetballen."

Guidetti ging verder: "Veel mensen vroegen zich af wat er aan de hand was, omdat ze niet echt wisten wat er aan de hand was. Voor mij was het veel huilen en vechten. Ik heb veel uren in de gym gewerkt en de mensen om me heen hebben me daarmee geholpen. Het was voor mij echt zwaar. Ik was nog jong en het was mijn doorbraak."

De Zweed kreeg veel kracht van de mensen om hem heen. "Ik geloofde weer in mezelf en nam mezelf voor dat dit niet het einde was. Ik wilde weer kunnen voetballen. Het maakte me niet uit op welk niveau het was, maar ik wilde weer op het veld staan," geeft Guidetti aan. "Dat ik nu hier sta, ben ik echt heel erg dankbaar voor. Ik wil iedereen bedanken die er voor me is geweest en me geholpen heeft. Elke dag dat ik op het veld sta, is voor mij een overwinning."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws