Transparent
Inloggen
Sluiten

Arno Philips: 'Het streven is om Robin wedstrijdfit te krijgen en van daaruit bouwen we door'


19 mei 2018 03:30

Dat Robin van Persie besloten heeft om nog een jaar door te gaan, komt voor een deel ook door de gesprekken die hij heeft gehad met fysiek-trainer Arno Philips van Feyenoord. In een interview in het Algemeen Dagblad legt Philips uit hoe hij er voor gaat zorgen dat Van Persie topfit aan het nieuwe seizoen gaat beginnen. "De voorbereiding is een opbouwfase waarin we stap voor stap gaan werken aan de fitheid van alle spelers. Feyenoord speelt al zeven duels in augustus, met de Johan Cruijff Schaal en kwalificatieduels voor de Europa League. Dat is al meteen een dubbel programma," aldus Philips.

De fysiek-trainer gaat verder: "Dat betekent dat spelers vooral bezig zijn met herstellen. De trainingsprikkels liggen vóór die periode. Als Robin dan zes weken volledig meedraait, kunnen we op het gebied van zijn fitheid een enorme slag slaan."

Philips legt ook uit waarom Van Persie lange tijd niet langer dan een uur kon spelen. "Het aantal minuten hebben we van te voren zo gepland, omdat hij nog niet volledig wedstrijdfit was. Robin kon tot de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta, waarin hij 90 minuten voetbalde, ongeveer een uur spelen. Daarna werden simpel gezegd zijn spieren te moe," geeft Philips aan. "Hij had ook iets meer tijd nodig om te herstellen, omdat zijn basis niet hoog genoeg was. Dat had te maken met de knieblessure die hij had opgelopen in de interland tegen Frankrijk in Parijs afgelopen zomer. Die blessure heeft hem vier maanden gekost."

Zijn knieblessure was echter niet de enige oorzaak. "Ook je blessurehistorie, trainings- en wedstrijdritme van de afgelopen jaren zijn van invloed op je basisfitheid," zegt Philips daarover. "We gaan het stap voor stap opbouwen. Het streven is om hem wedstrijdfit te krijgen en van daaruit bouwen we door. In de voorbereiding leg je de basis voor de rest van het seizoen. Robin kwam in januari binnen zonder die basis en was toch vrij snel beschikbaar om delen van wedstrijden te spelen. Alleen moest hij dus lang herstellen tussen de wedstrijden door, omdat hij die basis nog miste."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws