Transparent
Inloggen
Sluiten

Eljero Elia: 'Hoe het voetbal in Rotterdam wordt beleefd, daar moet je aan wennen'


19 mei 2018 03:16

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Eljero Elia aan dat hij deels wel kan verklaren waarom Feyenoord het succes van vorig seizoen, waarbij de landstitel werd veroverd, geen vervolg kon geven. "Hoe het voetbal in Rotterdam wordt beleefd, daar moet je aan wennen. Als je die Kuip instapt, voel je de steun," aldus Elia. "Maar je voelt ook ook de hunkering van de mensen naar succes. Het verwachtingspatroon. Als je van een kleine club komt, is dat toch even slikken."

De vleugelaanvaller neemt zijn opvolger als voorbeeld. "Kijk, Sam Larsson heeft de kwaliteiten om te slagen bij Feyenoord. Maar bij Heerenveen waren de supporters bij wijze van spreken al blij als hij één goede actie had. Bij Feyenoord willen ze meer zien. Dat kost tijd," geeft Elia aan. "Ik kwam als ervaren speler van Feyenoord, voor mij was het anders. Jonge jongens die van kleinere clubs komen, hebben tijd nodig. Volgend jaar zullen ze beter voor de dag komen."

Elia beseft echter ook dat er spelers bij Feyenoord gaan vertrekken. "Voor Tonny Vilhena is dat moment aangebroken. Nicolai Jørgensen kon in de winter al naar de Premier League en straks speelt hij een WK," zegt de aanvaller daarover. "En Steven Berghuis heeft een geweldig seizoen achter de rug. Geef hem een beetje ruimte om zijn acties te maken en je krijgt goals en assists. Ik mag toch hopen dat mensen beseffen wat een geweldige speler Steven is. En wat doet Karim El Ahmadi? Hij heeft veel kwaliteiten, dat heb ik dagelijks gezien in die twee jaar bij Feyenoord."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws