Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie over trainerscursus: 'De KNVB wil echt meedenken'


16 mei 2018 01:59

Vanuit de KNVB is er blij gereageerd dat Robin van Persie na zijn actieve carrière de trainerscursus wil gaan volgen. Dat meldt De Telegraaf. De aanvaller van Feyenoord wilde de cursus komend seizoen al gaan volgen, maar dat bleek niet te combineren als voetballer.

Van Persie is echter wel van plan om uiteindelijk alsnog die cursus te gaan volgen en heeft daarover inmiddels ook al gesprekken gehad met Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma. "Ik heb met beide heren een tijd gezeten en ze zijn heel behulpzaam. We hebben over mijn toekomst gesproken en de KNVB wil echt meedenken," aldus Van Persie. "Een van de vragen die ik had was of ik de cursus voor het diploma UEFA A zou kunnen combineren met mijn carrière bij Feyenoord. Dat gaat echt niet."

De aanvaller gaat verder: "Voor het diploma UEFA C en B is vanwege mijn achtergrond als profvoetballer wel een modus te vinden. Maar bij A moet je telkens drie dagen bij je club weg. Als we met Feyenoord op donderdag in de Europa League spelen kan ik niet op maandag zeggen tegen de trainer dat ik even drie dagen niet kom."

Van Persie kijkt echter nu al om zich heen bij Feyenoord. "Ik zie heel veel trainingen van Feyenoord onder 12, ik kijk wedstrijden van onder 15 en ik vind het niveau van de trainingen hoog. Maar het kan altijd weer hoger," geeft hij aan.

De geboren Rotterdammer is van mening dat spelers op jonge leeftijd al moeten omgaan met de allerbesten. "Hoe eerder je ze meer inhoud geeft, hoe beter. Het doel moet zijn om jonge talenten zo snel mogelijk naar de echte top te brengen," zegt hij daarover. "Als je gastjes van tien jaar nu absolute toptrainingen geeft, lever je straks als Nederland echt wel een keer een Cristiano Ronaldo af."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws