Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie gaat als voetballer door bij Feyenoord: 'Ik wil in een vol stadion spelen, elke week'


15 mei 2018 00:13

Robin van Persie heeft bekend gemaakt dat hij nog een jaar door zal gaan als profvoetballer bij Feyenoord. In een reactie aan De Telegraaf laat hij weten dat het een moeilijke beslissing was. "In de afgelopen weken had ik soms drie dagen dat ik in een modus zat van 'ik ga door' en dan had ik weer drie dagen waarin ik dacht: 'nee, ik stop'," aldus de aanvaller. "Ik sprak er met allemaal specialisten over. Met Arno Philips, met Gio, met Martin van Geel, met de directeur Jan de Jong, met mijn vrouw en met Kees Vos. Het ging heen en weer."

De beslissing viel toen hij op het terras van zijn woning zat en in de verte De Kuip kon zien. "Ik keek naar dat stadion en dacht: waarom ben ik nu ooit gaan voetballen? Om een beker hoog te houden? Nee, omdat ik dáár wilde spelen. In een vol stadion, elke week," geeft hij aan. "Bij Fener kon het in topwedstrijden een heksenketel zijn, helemaal afgeladen, maar als we een keer verloren konden er ook zomaar 5000 man bij de volgende partij zitten. Daar begreep ik niks van. Ik vind het gewoon geweldig om in volle stadions te spelen."

Ook de reacties van zijn ploeggenoten bij Feyenoord hebben geholpen. "De dagelijkse reacties van mijn collega’s bij Feyenoord hebben me positief verrast. Die gasten zien ook dat ik bepaalde dingen wilde delen, dat ik ze wil helpen," zegt Van Persie daarover. "Ik krijg zoveel van hen terug en dat speelt mee bij mijn keuze om nog door te gaan. Het is een en al positief geweest het afgelopen half jaar."

Van Bronckhorst heeft daarin ook een belangrijke rol gespeeld. "De medewerking van Gio is gigantisch. Ik heb een groot vertrouwen in hem en andersom is dat ook."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws