Transparent
Inloggen
Sluiten

Justin Bijlow: 'Toen de trainer me vertelde dat ik zou gaan spelen, ben ik wel even juichend uit zijn kamertje gestapt'


9 mei 2018 14:01

Justin Bijlow gaf in de wedstrijd tegen SC Heerenveen van afgelopen weekend zijn visitekaartje af. In gesprek met Voetbal International legt de doelman uit wat voor keeper hij is. "Ik ben een voetballende doelman. Ik hou er niet van ballen zomaar het stadion uit te trappen," aldus Bijlow. "Ja, alleen als het echt niet anders kan. Liever probeer ik met een goede pass aan het begin te staan van een aanval."

Bijlow gaat verder: "Je ziet het in de top. Wat al die grote keepers gemeen hebben, is dat ze in balbezit wat kunnen. Daarmee maken ze het verschil, los nog van hun reflexen en atletische vermogens natuurlijk."

De keeper van Jong Oranje hoopt volgend seizoen ook de eerste keeper van Feyenoord te zijn. "Ja, ik geloof dat het kan, het is altijd mijn grote droom geweest. Ik ben twintig en kan nog wel twintig jaar spelen, maar ik ben nu ook al ambitieus. Ik wil natuurlijk het liefst zo snel mogelijk eerste keeper worden," geeft Bijlow aan. "Nu heb ik de eerste en de laatste wedstrijd mogen keepen en vorige week ook tegen Sparta. Op mijn leeftijd is elk duel dat je mág spelen, een soort bonus. Dus toen de trainer me vertelde dat ik zou gaan spelen, ben ik wel even juichend uit zijn kamertje gestapt."

Bijlow houdt zich ook niet bezig met de concurrentiestrijd bij Feyenoord. "Mensen vragen me weleens 'Wat als het niet lukt? Wat als Kenneth Vermeer terugkomt, of Brad Jones wordt weer eerste keeper?' Ik denk er niet over na," zegt hij daarover. "Of het dan niet beter zou zijn om op huurbasis bij een andere club te gaan spelen? Nou, eerlijk gezegd niet. Ik blijf vechten voor en wachten op mijn kans, en zorg ervoor dat ik straks fit en scherp aan het seizoen begin."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws