Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord blijft zicht houden op instromen in groepsfase Europa League

3 mei 2018 23:36

Na de halve finales van de Europa League maakt Feyenoord nog altijd kans om komend seizoen pas in de groepsfase van de Europa League in te hoeven stromen. Hiervoor moet Olympique Marseille op woensdag 16 mei de finale weten te winnen van Atlético Madrid én mogen de Fransen zich in de eigen competitie niet weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Mocht Atlético Madrid de Europa League winnen of kwalificeert Olympique Marseille zich in de eigen competitie ook voor de Champions League, zal Feyenoord in de derde voorronde starten en begint het al op 9 augustus met de Europese wedstrijden. Dan zal de ploeg twee voorrondes moeten spelen om daadwerkelijk in de groepsfase uit te kunnen komen.

In de Franse competitie staat Olympique Marseille op de vierde plek met nog drie wedstrijden te gaan. Olympique Lyonnais staat twee punten voor, terwijl AS Monaco één punt meer heeft. In Frankrijk kwalificeren de eerste drie ploegen zich voor de Champions League.

Normaal gesproken zou de nummer drie van Frankrijk voorrondes van de Champions League moeten spelen. Echter zal de nummer drie van Frankrijk automatisch in de groepsfase uit komen als de winnaar van de Europa League zich via de eigen competitie al heeft geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Atlético Madrid is al zeker van de groepsfase van de Champions League, dus mochten de Spanjaarden de Europa League winnen over twee weken, gaat de nummer drie van Frankrijk ook direct de groepsfase in.

Bij een vierde plek in de Franse Ligue 1 komt Olympique Marseille in de groepsfase van de Europa League terecht. Mochten zij de Europa League winnen, zullen zij logischerwijs geen gebruik maken van hun Europa League ticket, omdat ze dan in de Champions League uit komen. De plek die Marseille dan in de Europa League zou innemen, gaat dan naar de bekerwinnaar van Nederland.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws