Transparent
Inloggen
Sluiten

Sofyan Amrabat: 'Ik heb het dit seizoen best moeilijk gehad'


3 mei 2018 07:04

Sofyan Amrabat lijkt komende zomer op het WK uit te mogen komen met Marokko. In gesprek met het Algemeen Dagblad is hij echter duidelijk als hem gevraagd wordt of hij wel wil spelen tegen SC Heerenveen, omdat hij het risico loopt geblesseerd te raken een maand voor het WK en er toch niets meer op het spel staat. "Ik wil juist heel graag spelen tegen Heerenveen, want ik heb te weinig gespeeld dit seizoen," aldus de middenvelder.

Sinds de winterstop kreeg Amrabat nog amper speeltijd. In het huidige kalenderjaar moet hij het vooralsnog doen met drie basisplaatsen en drie invalbeurten. "Ik heb het dit seizoen best moeilijk gehad. Voor de winterstop speelde ik nog regelmatig, daarna is de trainer meer naar een vast elftal toe gaan werken. Dat was voor mij echt lastig," geeft Amrabat aan. "Tegen PSV stond ik weer in de basis, maar ik had al weken niet gespeeld. Het ging die middag slecht. Ik voelde dat ik meer moest doen om op niveau te blijven."

De van FC Utrecht overgenomen middenvelder vreesde bovendien voor zijn plek bij Marokko. Bondscoach Hervé Renard had voor hem echter een geruststellende mededeling. Het maakt niet zoveel uit wat Amrabat in Nederland laat zien. "Dat was mooi om te horen. Dat geeft rust. Conditioneel ben ik in orde, het gaat nu om ritme," zegt hij daarover. "Daarom zou ik zondag tegen Heerenveen graag nog eenmaal spelen dit seizoen. Het WK komt eraan en dat zit toch in mijn hoofd. Als speler ga je dan dromen, denken aan die mooie wedstrijden."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws