Transparent
Inloggen
Sluiten

Kevin Diks: 'Dat ik dat mocht doen bij de club waar ik als kleine jongen al supporter van was maakt het extra bijzonder'


2 mei 2018 07:23

In gesprek met Voetbal International bespreekt Kevin Diks zijn bewogen seizoen. Hij verloor zijn basisplaats bij Feyenoord, maar knokte zich terug en staat nu met de KNVB-beker in zijn handen. De beker die hij vorig jaar ook al met Vitesse won. Hij kreeg dan ook de vraag welke beker de mooiste is. "Deze, want hij is van goud en ik win ’m als speler van Feyenoord. Vorig seizoen vond ik het ook prachtig, winnen met Vitesse, toch de club waar ik ben opgegroeid, alleen speelde ik toen veel minder," aldus Diks.

Diks gaat verder: "Dit keer had ik echt een aandeel in het winnen van die cup, plus het feit dat ik ’t mocht doen met de club waar ik als kleine jongen al supporter van was. Alles bij elkaar maakt dat het extra bijzonder."

Voor de van Fiorentina gehuurde rechtsback was het uiteindelijk zowel een mooi als een triest seizoen. "Mooi doordat we de beker wonnen en ik toch veel aan spelen ben toegekomen, maar dat valt in het niet bij het overlijden van Davide Astori, de aanvoerder van Fiorentina," geeft Diks aan. "Zijn dood heeft me echt aangegrepen. Zo’n aardige gozer, een voorbeeldige aanvoerder. Hij was een van de eersten die mij wegwijs hebben gemaakt in Italië, Davide was voor iedereen belangrijk. Ik kon en kan het nog steeds niet geloven."

Waar Diks volgend seizoen zal spelen, is nog niet duidelijk. "Ik weet nog niet wat Feyenoord wil, maar ik heb het goed naar mijn zin hier. En anders stap ik zonder morren in het vliegtuig. Ik heb in Florence nog een driejarig contract en ik weet hoe erg welkom ik daar ben. Bovendien kom ik nu anders binnen dan twee jaar geleden," zegt Diks daarover. "Toen was ik een jongetje van negentien jaar met nauwelijks ervaring in de Eredivisie. Maar nu ben ik een man van 21, sterker, volwassener, met de nodige bagage bij een topclub en in de Champions League. In alle opzichten heeft Feyenoord mij dus ontzettend veel gebracht."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws