Transparent
Inloggen
Sluiten

Tyrell Malacia over voorbeeldrol: 'Ik zeg altijd dat discipline het belangrijkst is, naast goed naar je ouders luisteren'


2 mei 2018 06:50

Voor Tyrell Malacia was het persoonlijk een topseizoen bij Feyenoord. De jonge linksback blijft er zelf echter rustig onder. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Complimenten zijn mooi en het was geweldig om mijn debuut tijdens een Champions League-wedstrijd te maken, maar ik blijf met beide benen op de grond staan. Het is veel sneller gegaan dan ik had gedacht," aldus Malacia.

Malacia gaat verder: "Volgens de trainer is het een beloning voor mijn inzet op de training. Maar ik moet hard blijven werken, want mijn doel is nog steeds niet bereikt. Ik wil een vaste waarde worden in het eerste elftal van Feyenoord."

Malacia trapt echter ook nog regelmatig een balletje met de jongens uit zijn oude buurt. "Ik ben in Rotterdam-Zuid opgegroeid, een lastige buurt. Als ik bij dat de jongens een lach op hun gezicht kan krijgen, vind ik dat geweldig," geeft hij aan. Ook praat hij regelmatig met de jonge jongens die naar hem opkijken. "Ik zeg altijd dat discipline het belangrijkst is, naast goed naar je ouders luisteren."

De 18-jarige verdediger is echter ook een voorbeeld voor de kinderen uit de andere Rotterdamse wijken. Hij zet zich dan ook enthousiast in voor de verschillende maatschappelijke projecten van Feyenoord. "Ik vind het leuk en leerzaam om bij te dragen aan deze activiteiten en kinderen te vertellen over gezonde voeding, beweging en het belang van onderwijs," zegt hij daarover. "Het voelt voor mij nooit als verplichting, want misschien maak ik met mijn aanwezigheid voor sommige kinderen wel het verschil."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws