Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjoerd Mossou: 'Van Persie is het levende, pijnlijke bewijs dat vroeger alles beter was'


25 april 2018 07:47

In zijn column in het Algemeen Daglad heeft Sjoerd Mossou het over de indruk die Robin van Persie heeft gemaakt sinds hij is teruggekeerd bij Feyenoord en kijkt hij ook vooruit op het afscheid van de aanvaller. "Er zijn veel meer goede voetballers afgezwaaid in de laatste jaren. Sommigen met een oorverdovende climax. Anderen ergens ver weg op een bijveld. De volgende via de achterdeur, of haast ongezien," geeft Mossou aan. "De ene eindigde als zakkenvuller in een zandbak, de ander werd bezongen als een clubheld voor de eeuwigheid. Marco van Basten zwaaide af in een zee van tranen. Johan Cruijff nam wraak. Frank Rijkaard en Dirk Kuyt? Jongensboekenwerk."

Bij Van Persie ligt dat volgens Mossu weer anders. "De ontroering die Van Persie los gaat maken is weer net een andere. Of hij nu al stopt of over een jaartje, Van Persie maakt óók een sentiment los dat verwart. Het schuurt, het kietelt, het ontroert, het maakt blij en het ergert tegelijk," aldus de columnist. "Want de terugkeer van Robin van Persie drukte ons onbedoeld ook genadeloos op de feiten. Elke keer als hij haast achteloos een balletje doorspeelt of afrondt, op precies de goede snelheid, in precies de goede ruimte. De totale vanzelfsprekendheid waarmee dat gebeurt. Het gemak. De totale controle over tijd en ruimte."

De conclusie is voor Mossou duidelijk. "Robin van Persie is één van de laatste grote afgezanten van het oude Nederlandse voetbal, aanbeland in het ontnuchterende nu. Zolang hij speelt, is hij het levende, pijnlijke bewijs dat vroeger alles beter was."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws