Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse van Algemeen Dagblad: Halve basiselftal kan zomaar vervangen moeten worden


25 april 2018 07:10

Het Algemeen Dagblad komt op woensdag met een uitgebreide analyse over het Feyenoord van volgend seizoen. De verwachting is dat zowel Nicolai Jørgensen als Tonny Vilhena een transfer zal gaan maken, terwijl de gehuurde Kevin Diks normaal gesproken weer terug zal keren naar Fiorentina. Ook wordt verwacht dat Robin van Persie zijn carrière zal gaan beëindigen. Bovendien is ook het aannemelijk dat zowel Renato Tapia en Bilal Basacikoglu zal vertrekken. Beide spelers is het afgelopen jaren niet gelukt om een plek in de basis te kunnen veroveren.

Het is ook niet uitgesloten dat Steven Berghuis en Karim El Ahmadi zullen vertrekken uit Rotterdam. Voor Berghuis zal veel buitenlandse interesse komen na zijn uitstekende seizoen bij Feyenoord, terwijl aanvoerder El Ahmadi al meerdere malen heeft laten doorschemeren graag nog één keer een buitenlands avontuur aan te willen gaan. Een vertrek van Erik Botteghin wil het AD ook niet uitsluiten, terwijl de Noorse middenvelder Emil Hansson op de nominatie staat om te worden verhuurd.

Feyenoord zal daarom komende zomer de selectie weer moeten gaan verversen. Yassin Ayoub is al overgenomen van FC Utrecht, terwijl Mo El Hankouri (Willem II) en Simon Gustafson (Roda JC) terugkeren van hun huurperiodes. Ook voor Marko Vejinovic en Kenneth Vermeer loopt het huurcontract af, maar volgens het AD ligt een terugkeer voor hen onder Van Bronckhorst niet voor de hand.

Er wordt dan ook verwacht dat Sam Larsson, Sofyan Amrabat, Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius, die voor veel geld werden aangetrokken afgelopen zomer, in het nieuwe seizoen weer een stap verder zullen zijn. Om weer voor de titel mee te kunnen doen, zullen er volgens het AD nog meerdere spelers aangetrokken moeten worden.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws