Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Als Van Persie fit is, is hij nog steeds een geweldenaar'

25 april 2018 06:45

In gesprek met De Telegraaf is Dick Advocaat vol lof over Robin van Persie. De huidige trainer van Sparta werkte in Turkije samen met de aanvaller.. "Het gaat nu precies zoals bij Fenerbahçe. In de wedstrijden die hij wél meedeed, zoals tegen Galatasaray en Besiktas, wonnen we en scoorde hij ook gelijk. Als hij fit is, is hij nog steeds een geweldenaar, dat kon je op trainingen bij ons zien," aldus Advocaat. "Als hij dan gaandeweg steeds fitter werd… Ik heb met veel grote spelers gewerkt, maar hij is een héle grote, hoor."

Advocaat geeft aan ook te begrijpen dat Van Persie twijfelt over zijn toekomst na al die jaren in de Premier League en Champions League. "Het kostte zoveel kracht. Als je ziet hoe hij met zijn lichaam bezig is, daar had ik echt veel respect voor," zegt hij daarover. "Hij deed er écht alles voor. Hij moet zelf een besluit nemen over zijn toekomst. Hij is wijs genoeg om te weten wat hij wil."

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal is ook vol lof over Giovanni van Bronckhorst. In 2016 sprong Advocaat een paar maanden bij, waarna een flinke prijzenregen volgde. Advocaat wil daar echter geen credits voor krijgen. "Je mag het niet zeggen, maar prijzen, daar gaat toch om?," geeft hij aan. "Hij heeft het vooral zélf gedaan destijds. Ook toen al, in die mindere periode, is hij echt zichzelf gebleven en heel rustig geweest. Dat straalt hij ook uit. Hij is duidelijk, eerlijk en altijd degene geweest die het de spelers vertelde."

Advocaat gaat verder: "Naar buiten toe of naar mij toe, heb ik nóóit enige onzekerheid bij hem gezien en dat heeft hij uitstekend doorgezet. Ik heb een beetje mee gesouffleerd en meegepraat, net als Jan Wouters en Jean-Paul van Gastel dat doen. Dus alle complimenten naar hem en niet naar mij. Er zijn maar weinig trainers die in zo’n korte tijd zoveel prijzen winnen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws