Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Een prijs winnen is altijd speciaal'


22 april 2018 21:03

In de nabeschouwing op Fox Sports kreeg Robin van Persie de opmerking dat hij ondanks zijn ervaring er uit zag alsof hij zijn eerste prijs won. "Een prijs winnen is altijd speciaal. Ik heb een stuk of tien finales mogen spelen en ook een aantal gewonnen. Zestien jaar geleden verloren we hier met 4-1 van Utrecht, dus ik was extra gebrand om nu te winnen," zei de aanvaller. "Zulke verliespartijen zijn niet fijn. Deze beker had ik nog niet gewonnen. Ik, de fans en mijn teamgenoten wilden heel graag winnen."

Van Persie kreeg ook de opmerking dat hij na zestien jaar nog altijd revanche gevoelens heeft. "Ja, tuurlijk. Die wedstrijd ging toen verloren en toen waren wij de favoriet. Vandaag was dat er niet echt. AZ staat een plek hoger in de competitie en spelen heel fantastisch voetbal. Er was niet een uitgesproken favoriet. Dan krijg je een spannende wedstrijd en dat kan alle kanten op."

De routinier blikte ook nog terug op zijn eigen doelpunt. "Deze goal heb ik pas één keer eerder gemaakt in mijn carrière, zo op deze manier met rechts. Dat was uit tegen Norwich tegen Arsenal. Dat was exact hetzelfde. Dus het is niet dat ik ze elke week zo maak," zei hij daarover. "Pas op het allerlaatste moment besloot ik hem zo te maken. Dat werkt vaak het beste. Ik zag ook niet dat de keeper was gaan liggen, dat was een gok. Voor hetzelfde geld blijft hij staan en pakt hij hem zo op."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws