Transparent
Inloggen
Sluiten

Karim El Ahmadi: 'Als je dan weer een prijs pakt, is dat gewoon geschiedenis bij Feyenoord'


22 april 2018 20:53

Karim El Ahmadi kreeg op Fox Sports de opmerking dat de ontlading groot was in De Kuip. "Natuurlijk is er ontlading. Er stond veel druk op deze wedstrijd. We hebben geen goed seizoen gedraaid, zeker niet in de competitie. Als je dan weer een prijs pakt, de vierde in drie jaar, dat is gewoon geschiedenis hier bij Feyenoord," gaf El Ahmadi aan. "We zijn er enorm trots op. Het hoogst haalbare is natuurlijk het kampioenschap. Maar als je een prijs kan winnen en weer een jaar hebt met een prijs, sluit je het seizoen goed af."

Hij krijg de vraag of het seizoen ook geslaagd is. "Het is wel een beetje een dubbel gevoel, omdat je vorig jaar kampioen bent geworden en je wil altijd het hoogst haalbare. Maar als je het publiek weer zag en hoe de straten weer vol waren voor de wedstrijd. De Feyenoord-supporters geven je nog meer kracht om de prijzen te winnen," zei El Ahmadi daarover. "Het voelt gewoon lekker. Het is weer een prijs die je wint. Er zijn drie prijzen die je kan winnen in een jaar en je pakt er twee. Voor een club als Feyenoord is dat gewoon goed."

De international van Marokko hoe groot de druk was. "Je kan hier niet in de eigen Kuip verliezen, dat wisten we van te voren. Misschien komt het ook wel omdat we ervaring hebben hoe we om moeten gaan met finales. We hebben het al eerder gedaan met de beker en bij het kampioenschap stond er ook veel druk op. We wisten dus wat we konden verwachten vandaag," gaf de aanvoerder aan. "Ze zeiden dat wij onder druk stonden, maar AZ stond net zo goed onder druk. Zij hebben vorig jaar de finale verloren en hebben nog niet gewonnen van topclubs. Bij hen stond er dus ook druk op. De ervaring die we hebben om voor prijzen te spelen heeft zeker mee gespeeld."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws