Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Ik ben heel erg blij met deze overwinning'


22 april 2018 20:07

In gesprek met Veronica blikte Robin van Persie terug op de gewonnen bekerfinale. "Ik heb deze finale 16 jaar geleden mogen spelen. Toen hebben we een ongelofelijk pak slaag gehad van FC Utrecht, dus ik ben heel erg blij met deze overwinning," gaf de doelpuntenmaker aan. "Op een gegeven moment was het duidelijk dat we voor plek vier gingen in de competitie. Nadat we de halve finale tegen Willem II wonnen, stond eigenlijk alles in het teken van vandaag."

Van Persie keek ook naar de beelden van zijn goal. "Fantastische bal van Steven. Ik zet hem op, maar als iemand hem mooi mee kan geven is het Steven. Hij heeft dat gevoel als geen ander. Precies in mijn loop. Vlak voor de goal wist ik nog niet wat ik ging doen, schieten of stiften. Maar dit gebeurde er."

De aanvaller kreeg de vraag of hij ook was opgestaan met het gevoel dat hij het verschil zou gaan maken. "Nee, Ik was zenuwachtig, ik was echt zenuwachtig. Ik wilde zo ontzettend graag winnen. Dat moet je de balans vinden tussen gezonde spanning en zenuwen. Dat is wel gelukt. Maar je voelt het toch in de warming-up, iets zwaardere benen als normaal. Een finale is toch een wedstrijd op zich."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws